Gemeente Lingewaard


Opening Huissense Dag in binnentuin gemeentekantoor Huissen

Traditioneel vindt de opening van de Huissense Dag op 29 juli a.s plaats in de binnentuin van het gemeentekantoor. Op deze dag is tussen 10.00 uur en 18.00 uur in de binnentuin een overdekt café-terras ingericht waar iedereen welkom is. Er wordt live-muziek verzorgd tussen 11.30 uur en 14.00 uur door een samengesteld Huissens blaasorkest. Om 12.00 uur ontvangt burgemeester Harry de Vries het bestuur van de Stichting Internationale Nijmeegse Fietsvierdaagse. Aansluitend maakt Gerard van Groningen, voorzitter van deze Stichting, bekend hoeveel fietsers die ochtend van start zijn gegaan. De opening wordt ondermeer bijgewoond door vertegenwoordigers van omringende gemeenten en besturen van organisaties lokale evenementen. Voor het eerst wordt bij de stempelplaats door medewerkers van het VVV Lingewaard een presentje uitgedeeld aan de deelnemende fietsers.

Informatiestand
Dinsdag 29 juli 2008 staat de gemeente Lingewaard op de braderie tijdens de Huissense Dag. Tussen 10.00 en 18.00 uur bent u van harte welkom in de Antoniuskapel bij het gemeentekantoor Huissen. Onder het motto: Lingewaard is een bezoek meer dan waard! treft u in de Antoniuskapel aan:

* Breedtesport Lingewaard met een sportieve uitdaging voor jong en oud

* VVV-agentschap Lingewaard toont de vele recreatieve en toeristische mogelijkheden, zoals wandel- en fietsroutes en overnachtingsmogelijkheden

* Informatie over Lingezegen, een park van formaat in een stedelijke omgeving. De inwoners van Lingewaard zullen met deze groene oase worden voorzien in een groeiende behoefte aan recreatief groen.
* Planning en tekeningen van het nieuw te bouwenLingewaards zwembad

Het is beslist de moeite waard om op dinsdag 29 juli a.s. een bezoek te brengen aan de Antoniuskapel en het caféterras in de binnentuin. Ook tijdens de Bemmelse Ponymarkt (maandag 11 augustus) is de gemeente Lingewaard met een promotietent aanwezig. Vanwege de Huissense Dag worden er een aantal verkeersmaatregelen getroffen. Zie hiervoor de Openbare Bekendmakingen.