KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

29-7-2008


6e dag 470 JWK Gdynia Nu nog de goede kleur!

Morgen gaat de grote beslissing vallen voor Steven Le Fevre en Steven Krol. Ze zijn al verzekerd van een medaille, nu alleen nog de juiste kleur zien te krijgen.

Vandaag was de windkracht weer iets minder dan de dagen er voor, maar race 11 kon nog steeds met vlag O gevaren worden, wat betekend dat er gepompt mag worden met de schoten van de zeilen. In race 12 echter zakte de wind verder weg en stond het wedstrijdcomité pompen niet meer toe.

De dames Astrid en Maxime hadden een niet al te beste dag. In race 11 voeren zij hun aftrekwedstrijd met een 23e plaats. In de race daarop lieten ze zien dat het aan de wind nog steeds goed loopt, ze kwamen 4e bij de bovenboei. Maar vooral in het laatste voor de windse spinnaker rak verloren ze erg veel plaatsen door de inzakkende wind. Met een 19e plaats staan ze nu ook 19e overall.

In de Silverfleet pakten Remco en Remy de eerste start iets te gretig terwijl de zwarte vlag procedure van kracht was. BFD, dus niet gezeild. In de 12e race sloeg de Wet van Murphy weer toe. Bij de start stond de neerhouder te strak en kwamen ze niet op gang. Vlak voor de finish kregen ze een gele vlag voor pompen met een 18e plaats als resultaat. Overall staan de boys nu 8e in de Silver Fleet.

De Stevens hebben vandaag in race 11 goede zaken gedaan door als 3e te eindigen en daarbij hun directe tegenstanders achter zich te houden. Race 12 begon erg laat, want de hele dag moest het wedstrijdcomité uitstellen wegens winddraaiingen en er waren ook erg veel algemene terugroepen vandaag. Onze jongens kwamen uiteindelijk bij de start niet echt lekker weg en later in het kruisrak draaide de wind weer onvoorspelbaar. Samen met hun directe tegenstanders ISR 9 lagen ze rond de 25e plaats bij de bovenboei. Alleen ITA 4 wist zich voorin te nestelen. Uiteindelijk waren de jongens 19e bij de finish, net voor ISR 9.

Morgen valt de grote beslissing tijdens de medalrace. ITA 4 staat slechts 6 punten achter en ISR 9 staat 9 punten achter. Met de dubbele punten van de medalrace betekent dat onze jongens slechts 2 plaatsen op de Italianen mogen prijs geven en slechts 4 plaatsen op de
Israëliërs. Morgen om 13.45 is de start van die korte allesbeslissende race. De Stevens gaan voor de kleur G

Internetadres: www.470.sails.pl/jwc2008
E-mailadres:Christoffel.vanhees@watersportverbond.nl