Gemeente Delft

Advies programmering Delftse kabel

De Programmaraad Kabeltelevisie- en radio Delft geeft een nieuw advies over de programma s op de Delftse kabel. Wanneer Ziggo dit advies overneemt, verdwijnen op 1 januari 2009 de zenders InfoThuis en TRT-Internationaal uit het analoge aanbod.

Ziggo brengt het aantal programma s op de analoge kabel op 1 januari 2009 terug van 34 naar 30. Zo maakt zij ruimte vrij voor andere diensten, zoals digitale paketten, Video on Demand en internet.

De Programmaraad Kabeltelevisie- en radio Delft geeft haar advies voor de twee programma s die uit het aanbod moeten. Dit worden de Turkse zender TRT-Internationaal en de kabelkrant van InfoThuis.

Beredenering
De Programmaraad vindt de aanwezigheid van InfoThuis niet te rechtvaardigen, omdat het een Haags kanaal is met nauwelijks op Delft gericht nieuws, informatie en reclame.

De Programmaraad heeft uit onderzoek en gesprekken met de Turkse gemeenschap begrepen dat andere zenders dan TRT-Internationaal de voorkeur genieten. Zij verkrijgen dit aanbod bovendien digitaal of via een schotel.

Beide zenders blijven via digitale televisie wel beschikbaar.

Reacties
Delftenaren kunnen het concept advies van de Programmaraad inzien en een reactie geven. Dit kan bij de Infobalie op de Phoenixstraat 16. Tot en met 12 september 2008 kunnen schriftelijke reacties worden ingediend via: Programmaraad kabeltelevisie -en radio,
Postbus 340, 2600 AH Delft.
Of per e-mail: programmaraaddelft@euronet.nl Anonieme reacties (zonder woonadres) worden niet in behandeling genomen.

Over de Programmaraad
De Programmaraad Kabeltelevisie -en radio is een door de gemeenteraad ingestelde adviescommissie, die zwaarwegende adviezen geeft aan Ziggo over programmering van het wettelijk basispakket van de radio -en televisiekabel in Delft. De Mediawet verplicht een gemeente een dergelijke raad in te stellen.

Voor meer informatie: www.programmaraaddelft.nl

Noot voor de redactie (