Ingezonden persbericht




PERSBERICHT 29 juli 2008

Pure passie voor haute horlogerie en vakmanschap

Watch winders van Scatola del Tempo:
onmisbaar voor verzamelaars

De watch winders van Scatola del Tempo zijn een aanwinst voor de liefhebber en verzamelaar van mechanische horloges met automatische opwinding. Deze luxe opbergsystemen dragen zorg voor de opwinding van automatische horloges. Daarmee blijven zowel de tijdsindicatie als de datum en andere complicaties zoals een eeuwigdurende kalender behouden. Uitgevoerd in hoogwaardig leer of wortelnotenhout en afgewerkt met de fijnste jacquardzijde kenmerkt deze Italiaanse gadget zich door zeer laag energieverbruik.

Scatola del Tempo is ontsproten aan het brein van verzamelaar Sandro Colarieti, die, op zoek naar een horlogehouder van eenzelfde kwaliteit als het niveau van zijn zeer exclusieve horlogecollectie, er niet aan ontkwam zelf de productie in handen te nemen. Daarbij maakte hij gebruik van lokaal vakmanschap en de meest kwalitatief hoogstaande componenten. De productie van deze watch winders, die eind jaren '80 begon voor eigen gebruik, groeide uit tot wereldwijd gewaardeerde collecties. De volledig handgemaakte modellen zijn zo vervaardigd, dat ze voor bijna alle horlogetypen gebruikt kunnen worden en vervoer niet tot beschadiging leidt. Ervaren ambachtslieden zijn verantwoordelijk voor het precisiewerk van constructie en assemblage.

Het gewilde model 7RT kent drie rotors, biedt ruimte aan vier polshorloges en beschikt over een aanvullend compartiment voor horlogebanden. De 7RT is volledig in leer uitgevoerd en verkrijgbaar in de kleuren zwart, cognac en chocolat. De binnenvoering bestaat uit jacquardzijde. Met tien verschillende opwindprogramma's is voor elk type uurwerk de juiste simulatie mogelijk.

Voor meer informatie en verkooppunten: www.scatoladeltempo.it

Het model 7RT is verkrijgbaar vanaf 2.410,- bij de meest vooraanstaande juweliers.



Ingezonden persbericht