Ingezonden persbericht




AA Cycling Team verlegt aandacht naar veldrijders en baanwielrenners

Michael Zijlaard lanceert baan- en cyclocrossteam

MOORDRECHT - Het AA Cycling Team komt met ingang van 1 januari 2009 met een totaal nieuw concept. Manager Michael Zijlaard heeft in samenwerking met hoofdsponsor AA Drink voor 2009 een ploeg voor de wintermaanden geformeerd. Die formatie zal zowel in het veld als op de baan actief zijn onder de naam AA Cycling Team.

De nieuwe formatie zal bestaan uit internationale en nationale toppers als voormalig wereldkampioen veldrijden Richard Groenendaal, het vermaarde Zesdaagse koppel Danny Stam/Robert Slippens, wereldkampioen kilometer Teun Mulder, voormalig wereldkampioen puntenkoers Peter Schep, veldrijder en tevens nationaal kampioen mountainbike Thijs Al, de Belgische en Nederlandse juniorenkampioen veldrijden Stef Boden en Tijmen Eijsing. De laatste renner die voorlopig werd vastgelegd, is veldbelofte Mitchell Huenders.

De gesprekken met Willy Kanis zijn nog niet afgerond, maar de baanwielrenster moet de enige vrouw in de nieuwe formatie worden. De nieuwe winterformatie is ontstaan op basis van ervaringen, zoals zijn opgedaan in het afgelopen seizoen. AA Drink was voor het eerst actief in zowel het veldrijden en baanwielrennen via van sponsoring van Groenendaal en Mulder. Bovendien was het merk sportdrank als sponsor betrokken bij de Zesdaagse van Rotterdam. Door de lancering van deze nieuwe formule keert het AA Cycling Team als damesformatie in 2009 niet meer terug in het peloton.

Michael Zijlaard heeft naast AA Drink in Shimano en het fietsmerk BeOne bovendien twee cosponsors aangetrokken voor de nieuwe formatie. Die zal rond om de Zesdaagse van Rotterdam worden gepresenteerd. Het AA Cycling Team zal op 1 januari, tijdens de Grote Prijs Sven Nijs in het Belgische Baal, en op 2 januari, tijdens de start van de Zesdaagse van Rotterdam, voor de eerste maal in actie zal komen. De winter van 2008/2009 zal overigens voor Groenendaal zijn laatste jaar als actief renner worden. De achtvoudig nationaal kampioen veldrijden zal zijn loopbaan daarna vervolgen als ploegleider van het AA Cycling Team. In die functie zal hij zich vooral richten op de ontwikkeling en training van jong crosstalent.

Van het nieuw te vormen AA Cycling Team zullen vier leden vertegenwoordigd zijn op de Olympische Spelen van Beijing, die op vrijdag 8 augustus beginnen. Peter Schep, Teun Mulder, Robert Slippens en Willy Kanis zullen op de baan van Laoshan op verschillende onderdelen in actie komen.