Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dubbele woonlasten behoren tot verleden tijd

De Hypotheekshop introduceert Koop Zonder Zorgen

Huizen, 29 juli 2008 De Hypotheekshop introduceert samen met WoonRust een verzekering tegen dubbele woonlasten bij de aankoop van een nieuw huis. De Koop Zonder Zorgen -verzekering biedt woningbezitters de kans om toch te verhuizen, en beperkt het risico van dubbele woonlasten. Het kip-of-het-ei-dilemma (eerst verkopen en dan kopen, of toch andersom) is hiermee verleden tijd.

WoonRust heeft exclusief voor De Hypotheekshop de Koop Zonder Zorgen -verzekering ontwikkeld. Hiermee is het mogelijk om een huis te kopen, voordat de huidige woning is verkocht. Met deze oplossing neemt De Hypotheekshop direct het risico op dubbele woonlasten weg. Dit biedt consumenten in de huidige, onzekere periode op de woningmarkt, duidelijkheid en zekerheid. Bij de aankoop van een huis is direct duidelijk wat de totale lasten zijn. Consumenten worden slagvaardiger en kunnen meteen toeslaan als hun droomwoning voorbijkomt. Het zou jammer zijn als je droomhuis anders aan je neus voorbij gaat , aldus Ronald Tiemessen, adjunct-directeur van De Hypotheekshop.

Met de Koop Zonder Zorgen -verzekering wordt een percentage van de huidige bruto maandlasten verzekerd. Op het moment dat er dubbele maandlasten ontstaan, ontvangt de verzekerde een uitkering om deze maandlasten af te dekken. Het verzekerde bedrag is variabel en afhankelijk van de wensen van de klant. De verzekering keert uit over een periode van maximaal 12 maanden.

De Hypotheekshop

Met circa 200 vestigingen in heel Nederland is De Hypotheekshop de grootste, financiële adviesketen, waar iedereen terecht kan voor een duidelijk verhaal over hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Voor nu én voor de toekomst. De Hypotheekshop geeft ongekleurd advies en is niet gebonden aan een bank, verzekeringsmaatschappij of andere financiële instelling.

Noot voor de redactie,