Ingezonden persbericht


Alcatel-Lucent kondigt vertrek voorzitter Serge Tchuruk en CEO Pat Russo aan

Raad van bestuur start zoektocht naar nieuwe CEO; Russo blijft aan tot opvolger bekend is

Rijswijk, Hilversum, 29 juli 2008 â¤* Alcatel-Lucent kondigt veranderingen aan in zijn raad van bestuur en management. Het bedrijf presenteert eveneens zijn financiële resultaten van het afgelopen kwartaal en zijn verbeterde operationele resultaten voor het derde opeenvolgende kwartaal. Alcatel-Lucent boekt gestaag vooruitgang dankzij de strategie die het bedrijf sinds de herfst van 2007 volgt.

Om de weg vrij te maken voor een volledig gestroomlijnd bestuurlijk model, kondigt Alcatel-Lucent de volgende veranderingen aan in zijn managementteam en raad van bestuur.


* Non-executive voorzitter Serge Tchuruk treedt af per 1 oktober 2008.
* CEO Pat Russo treedt uiterlijk af per eind 2008. Op verzoek van de raad van bestuur blijft zij aan totdat de nieuwe CEO in functie is. Op deze manier zal de overgang naadloos verlopen en blijft de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd.
* De raad van bestuur start onmiddellijk met het zoeken naar een geschikte non-executive voorzitter en CEO.
* De raad van bestuur zet de verandering van zijn samenstelling in gang richting een kleinere groep met nieuwe leden.

Voor het volledige Engelstalige persbericht: http://www.alcatel-lucent.com/wps/portal/!ut/p/kcxml/04_Sj9SPykssy0xPLMnMz0vM0Y_QjzKLd4x3tXDUL8h2VAQAURh_Yw!!?LMSG_CABINET=Docs_and_Resource_Ctr&LMSG_CONTENT_FILE=News_Releases_2008/News_Article_001159.xml

# # #

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en is een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2007 een gecombineerde pro-formaomzet van 17,8 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie, zie www.alcatel-lucent.com.