Ingezonden persbericht


HET INKAFEST MOUNTAIN FILM IN PERU; FILMS KIJKEN OP 3000 METER HOOGTE

Amsterdam, 29 juli 2008 ­ Van 20 t/m 23 augustus 2008 vindt in Peru het jaarlijkse 'Inkafest Mountain Film' plaats. Een filmfestival aan de voet van de prachtige Witte Berg (Cordillera Blanca) keten in Huaraz. Tijdens dit festival worden er een tal van activiteiten georganiseerd in het kader van film. Een bijzondere ervaring om op 3000 meter hoogte tussen de besneeuwde bergtoppen en bergmeren in het Andes gebergte een indruk te krijgen van de spectaculaire geografie van dit gebied en de avontuurlijke en extreme sporten die hierbij komen kijken.

Ecologie
Deze vierde editie van het festival staat in het teken van ecologie; het belang van behoud van de bergen, klimaatveranderingen en de natuur in de hedendaagse wereld. Verschillende documentaires, boeken, conferenties en sprekers laten hun licht over dit onderwerp schijnen. De organisator van het Inkafest festival is de non-profit organisatie 'Mountain & Culture'. Het doel van het festival is om sportgemeenschappen en inwoners van Huaraz films, tentoonstellingen en presentaties aan te bieden over bergen, sporten en avontuur. Op deze manier wordt op een creatieve en effectieve manier aandacht gevraagd voor het belang van bescherming en onderhoud van de natuur.

Films en meer
Bekijk interessante films op een unieke locatie, luister naar lokale en internationale sprekers en ontwikkel je vaardigheden in de verschillende filmworkshops. Natuurlijk kunnen talloze sportieve activiteiten in Peru niet ontbreken. Leef je uit tijdens de workshops extreme sporten als raften, mountainbiken, klimmen, en paragliden. Zoals het een echt filmfestival betaamt zou deze niet compleet zijn zonder Oscar avond. In dit geval 'The night of the award' waar de prijs voor beste film wordt uitgereikt. Ook de publieks favoriet, de beste Peruviaanse film en de beste films in de disciplines 'berg cultuur', 'sport avontuur' en 'bergbeklimmen' zullen een award ontvangen.

Huaraz
Het Inkafest vindt plaats in het bergstadje Huaraz in het Noord-Westen van Peru, gelegen op 3000 meter hoogte aan de voet van de Witte Berg (Cordillera Blanca) keten. Deze stad staat bekend als startpunt voor bergbeklimmers. Van de Witte Berg keten is de Huascaran Sur de hoogste (6.768 meter) en daarmee ook de hoogste berg van Peru. Vandaar dat dit gebied bij klimmers erg populair is. Per bus en vliegtuig is deze Peruaanse stad goed te bereiken. Er is een grote verscheidenheid aan hotels en lodges om te overnachten. Voor meer informatie over de stad en het festival zie: www.inkafest.com.

Vanuit de Benelux naar Peru
KLM vliegt dagelijks rechtstreeks met een Boeing 777 van Amsterdam naar Lima. Diverse Nederlandse touroperators bieden reizen naar Peru aan. Specialisten zijn o.a. Pagona Travel, Summum, De Boer en Wendel, Djoser, Travel Trend, ARA Tours en Baobab. De complete lijst van touroperators met Peru in het programma is beschikbaar bij het Verkeersbureau voor Peru. Zie: www.peru.info.