Ingezonden persbericht


Karavaan halverwege, groei vijftig procent

PERSBERICHT

Theaterfestival Karavaan halverwege

Bezoek voorstellingen groeit met vijftig procent

Haarlem, 29 juli 2008 - Karavaan, het reizend theaterfestivaal in Noord-Holland, is halverwege de reis. Op 17 juli startte het festival met een voorstellingen, muziek en straattheater. Ruim 10.000 bezoekers bezochten de voorstellingen op locatie, dat is ruim vijftig procent meer dan het totaal aantal voorstellingsbezoekers in 2007. Het festivalhart in Heiloo en Alkmaar en de straattheaterdagen trokken nog eens 25.000 bezoekers.

Maat voor Maat van 't Woud Ensemble geprolongeerd

Het Shakespeare-stuk Maat voor Maat van 't Woud Ensemble ontwikkelt zich tot dé Karavaan-festivalhit van 2008. Eigenlijk zou de laatste voorstelling al gespeeld zijn, maar 't Woud Ensemble gaat door. Iedereen die Maat voor Maat in Bergen nog niet gezien heeft krijgt nog een laatste kans. De voorstelling wordt geprolongeerd tot en met zondag 3 augustus.

Maat voor Maat wordt gespeeld in een weiland van de Open Ateliers aan de Voert in Bergen.

Festivalhart op reis

Op donderdag 31 juli gaat Karavaan in Hoorn van start. Vier zomerse dagen lang, van 31 juli t/m 3 augustus, klopt het festivalhart in het Noorderplantsoen er op los. In het festivalhart kan een bezoek aan een bijzondere voorstelling gecombineerd worden met oorstrelende muziekoptredens, een tongstrelende eetervaring, huidhonger, en voor de kinderen bijzonder vermaak. Er zijn minivoorstellingen, een Karavaanbibliotheek, een zweefmolen en nog vele andere verrassingen. Vrijdagmiddag start voor groot en klein met de allerbeste straatacts uit binnen- en buitenland. De avond staat in het teken van de Tango, met danslessen, muziekoptredens en dansdemonstraties. Zondagmiddag is het festivalhart vanaf 13.00 uur geopend voor de gezellige Karavaanpicknick. De zondagavond is gereserveerd voor het theaterlied. In Hoorn legt de bekende singer/songwriter Astrid Nijgh om 21.00 uur haar ziel en zaligheid bloot op het muziekpodium.

Van 7 t/m 10 augustus staat het festivalhart van Karavaan op de Markt in Schagen.

Theater op locatie

Centraal in het festivalhart staat de voorstelling huidhonger van het Huis van Proeven, een maagvullende smaakbelevenis voor aardse types en gevoelsmensen! As tears go by is een muziektheatervoorstelling in een bus over het verlies van onschuld en (niet) volwassen (willen) worden, een aanrader voor liefhebbers van Britse pop en de Stones. In Dansschool Verbiest stap je met De Dansgigant van Parels voor de Zwijnen in de meeslepende wereld van het ballroomdansen, van Quick Steps, Cha Cha Cha's en Paso Dobles. Ook te zien in Hoorn: Deuten & De Goeij met Schmiere, een hilarische clownstragedie voor niet al te jeugdige kijkers en Mrs. God van Growing up in Public, een passiespel waarin God de Moeder, Maria van Nazareth en Maria Magdalena zich uitspreken over de man die de spil was van hun bestaan.

In Schagen te zien: Vader van TOM, een surrealistische muzikale performance over passie en overgave. Voor kinderen speelt I, 2, 3 de voorstelling Lange Mannen.

Anna Rottier - As tears go by

Muziektheater 'on-the-road' in een bus. Over het verlies van onschuld en (niet) volwassen (willen) worden. Hoofdingrediënten: muziek van de Stones en het turbulente leven van de jonge zangeres Marianne Faithfull.

In Hoorn van 31 juli t/m 3 augustus

Carla Hardy - Brieven naar Zee

Actrice Carla Hardy kruipt met deze muzikale voorstelling in de huid van Aagje Luijtsen, die haar VOC-zeeman Harmanus Kikkert brieven schreef. Mooie historische beschrijving van het Texelse dorpsleven in de 18e eeuw, met live muziek.

Op Texel tot en met 2 augustus

Deuten & de Goeij - Schmiere

Hilarische clownstragedie voor niet al te jeugdige kijkers. Een clown leidt een teruggetrokken bestaan, maar toch weet het publiek hem te vinden. Hij entertaint het publiek tot bloedens toe. Want lachen zullen ze!

In Hoorn van 31 juli t/m 3 augustus, in Schagen van 7 t/m 10 augustus

Growing up in Public - MRS GOD

Passiespel waarin God de Moeder, Maria van Nazareth en Maria Magdalena zich uitspreken over de spil van hun bestaan, Jezus Christus. Een hemelse theaterperformance op aarde met Daphne de Bruin als MRS GOD.

In Hoorn van 30 juli t/m 3 augustus, in Schagen van 7 t/m 10 augustus

het Huis van Proeven - huidhonger

Sensuele ervaring die je ondergaat terwijl je gevoed wordt. Verleidelijke smaken, indringende beelden, zwoele geuren en vervreemdende geluiden zitten je op de huid. Een bijzondere smaakbelevenis voor aardse types én gevoelsmensen. Maagvullend!

In Hoorn van 31 juli t/m 3 augustus

I, 2, 3 - Lange Mannen

Stan en Boekoe zijn de lange mannen. Twee vissers die dromen van een wereld op de bodem van de rivier en van een zeemeermin om mee te trouwen. Een stoere muziektheatervoorstelling over vriendschap, jaloezie, dromen en liefde.

In Schagen van 7 augustus t/m 10 augustus

Lange Poten - Meisje Loos

Meisje Loos zet koers naar Amerika. Als tijdreizigers bevindt het publiek zich aan boord van de Holland Amerika Lijn uit 1907 én aan boord van de Hamburgo uit 2007. Beleef de avonturen van Meisje Loos en monster aan!

In Den Helder van 30 juli t/m 10 augustus

Parels voor de Zwijnen - De Dansgigant

Quick Step, Cha Cha Cha en Paso Doble. Een dansschool wordt in haar voortbestaan bedreigd. Een bonte mix aan acteurs, stijldansers en muzikanten brengt een bitterzoete show, waarin alles met een dans wordt opgelost.

In Hoorn van 31 juli t/m 3 augustus, in Schagen van 7 t/m 10 augustus

TOM - Vader

Een man geeft zich eindelijk over aan de passie van zijn jeugd. Hij volgt zijn helden Lou Reed, Johnny Cash en Frank Sinatra. Ontdekt de flamenco en de breakdance. Op geleende vleugels stijgt hij op.

In Schagen van 7 augustus t/m 10 augustus

't Woud Ensemble - Maat voor Maat

Publieksfavoriet 't Woud Ensemble speelt dit jaar een stuk van William Shakespeare in een prachtig Noord-Hollands polderlandschap. Maat voor Maat is een actuele komedie in de polder over een heerser die de wet te lang verwaarloosd heeft. In de stad waar hedonisme hoogtij viert grijpt een regent in.

In Bergen van 30 juli t/m 3 augustus

Einde persbericht



Ingezonden persbericht