Ingezonden persbericht

Betalingsrisico voor leden UNETO-VNI nu gemakkelijk te verzekeren via Aon en Atradius

Amsterdam, 29 juli 2008 - UNETO-VNI Verzekerings Service (UVVS) heeft vandaag voor de leden van UNETO-VNI een samenwerkingsovereenkomst getekend met Aon Risk Services en kredietverzekaar Atradius. De samenwerking is een nieuwe faciliteit van UVVS, waardoor UNETO-VNI leden hun debiteurenrisico gemakkelijk en voordelig kunnen verzekeren. Door de smalle marges in de installatiesector en de verwachte toename van het aantal faillissementen, waardoor wanbetaling meer voor zal komen, verwachten de partijen in een behoefte te voorzien.

UNETO-VNI is een van de grootste brancheorganisaties in Nederland met in totaal 5500 aangesloten installatiebedrijven en 200 aangesloten technische detailhandels (1900 winkels). Voor de leden van UNETO-VNI heeft UVVS gekozen voor een totaaloplossing, waarvoor Trade Credit van Aon Risk Services de adviseur is naar de klant en Atradius de diensten levert om het betalingsrisico af te dekken.

Totaaloplossing: Full Credit Management Concept
"Het integreren van de diensten in modules onder de naam Full Credit Management Concept heeft de doorslag gegeven om te kiezen voor Aon en Atradius," aldus UVVS directeur Ton Planting. "Het risico dat een afnemer niet betaalt, vormt een steeds grotere bedreiging voor de branche. Door deze samenwerking kunnen we aangesloten ondernemers extra zekerheid bieden." Het Full Credit Management Concept is een totaaloplossing voor alle debiteurenrisico's en bestaat uit meerdere modules, waaronder: kredietverzekering, incasso- en credit management software. De modules zijn individueel maar ook als totaaloplossing beschikbaar.

Eric Verbeek, Broking Director bij Aon: "Voor ondernemers is het vanzelfsprekend heel vervelend als afnemers je niet betalen. Door je ertegen te verzekeren, verklein je de kans dat het de organisatie te veel raakt. Naast onze adviesrol, is het onze taak om de meest geschikte verzekeraar te vinden voor onze klanten. Atradius paste het beste bij de wensen van UVVS. We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier een succesvol samenwerkingsverband tot stand hebben kunnen brengen."

Trots op samenwerking brancheorganisaties
Bert Bruning, directeur Atradius Nederland, voegt daar aan toe: "We zijn er trots op dat UVVS via Aon Atradius heeft gekozen als partner. Onze strategie om samen te werken met brancheorganisaties blijkt succesvol. In nauwe afstemming met de brancheorganisatie ontwikkelen wij diensten die aansluiten bij de behoefte van de specifieke doelgroep. Hiermee hebben wij al ruime ervaring opgedaan in bijvoorbeeld de transport- en bouwbranche. Zeker in onzekere economische tijden blijkt de toegevoegde waarde van een kredietverzekering. Dikwijls duurt het 1 of 2 jaar voordat het verlies, dat een bedrijf lijdt door non-betaling van één afnemer, is goedgemaakt."

Trade Credit van Aon Risk Services is specialist op het gebied van debiteurenrisico's en handelskrediet. Als onderdeel van een wereldwijd opererende Aon organisatie kunnen zij zowel bedrijven die in Nederland zakendoen als bedrijven die exporteren van het juiste advies voorzien.

Atradius is als kredietverzekeraar marktleider in Nederland en heeft meer dan 160 vestigingen over de hele wereld. Het bedrijf verzekert tegen het risico van wanbetaling en biedt tal van producten, variërend van kredietverzekeringen tot incasso.

Beeldmateriaal
Voor beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Jolanda de Jong via onderstaande contactgegevens.

Over Aon
Aon Nederland, toonaangevend adviseur in risicomanagement, employee benefits en verzekeringen, draagt bij aan het realiseren van de ambities van zijn cliënten. In Nederland heeft Aon 12 vestigingen met 1.600 medewerkers. Het bedrijf maakt deel uit van Aon Corporation, Chicago, USA. Het wereldwijde Aon-netwerk omvat circa 500 kantoren in meer dan 120 landen en telt ruim 36.000 medewerkers. Hiermee is Aon een van de grotere financiële dienstverleners ter wereld. Aon Corporation is gespecialiseerd in financiële en verzekeringsdienstverlening en staat genoteerd aan de effectenbeurs van New York (NYSE). Meer informatie: www.aon.nl.

Noot aan de redactie (