Ingezonden persbericht


Persbericht, 29 juli 2008

Topsportlocatie SnowWorld Landgraaf

Ook dit jaar duizenden internationale atleten in Landgraaf

LANDGRAAF - Op 10 oktober a.s. wordt op de pistes van SnowWoorld Landgraaf voor de zesde keer een LG FIS Snowboard World Cup Parallel Slalom georganiseerd. De organisatie van een nieuwe World Cup toont aan dat SnowWorld, ook internationaal, gezien wordt als topsportlocatie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat SnowWorld Landgraaf in één adem genoemd wordt met de toonaangevende buitengebieden zoals Sölden (Oostenrijk), Beaver Creek (USA), Val d'Isère (Frankrijk) en Garmisch Partenkirchen (Duitsland).

Na het overweldigende succes van afgelopen seizoen, met de dubbele wereldbekerwinst voor Nicolien Sauerbreij afgelopen seizoen en het nieuwe winterseizoen al voor de deur, zal de aandacht voor de professionele wintersport dit jaar sterk toenemen. Om iedereen reeds op te warmen voor het nieuwe winterseizoen kunnen de topatleten nu al in SnowWorld Landgraaf bewonderd worden. 'Voor deze voorbereiding op het seizoen is SnowWorld veel beter geschikt dan de gletsjers. Hier kunnen we trainen onder constante omstandigheden op het gebied van temperatuur en sneeuw', aldus Rainer Schönfelder. 'Natuurlijk is de piste niet zo extreem stijl en uitzonderlijk lang als de pistes in Oostenrijk, maar ik ben zeer tevreden over de locatie.'

In aanloop naar het nieuwe wintersportseizoen bereiden topatleten uit de ski- en snowboardsport zich tijdens de warme zomermaanden voor op het nieuwe wereldbekerseizoen. Bij de talrijke nationale selecties van Oostenrijk tot Nieuw Zeeland staat SnowWorld Landgraaf vanwege de unieke faciliteiten en de sneeuwzekerheid al sinds jaren met stip genoteerd als oefenlocatie. SnowWorld verwelkomt deze zomer meer dan 2000 internationale topsporters, waaronder regionale teams zoals het Antwerps Ski Team, maar ook topteams zoals het Italiaans World Cup Team met Giorgio Rocca, het Noorse World Cup Team voor dames en het Poolse Olympische Snowboard Team.

Door de opening van het luxe 100 kamers tellende 4-sterren SnowWorld sporthotel, zijn de faciliteiten voor de atleten compleet.

Bezoekers en pers zijn van harte welkom om de topatleten te komen bekijken tijdens hun trainingssessies in de sneeuw.