Autonomy benoemd tot bedrijf van het jaar 2008


Award toegekend voor financiële prestatie, innovatie en marktleiderschap

NIEUWEGEIN, 20080729 -- Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen, is benoemd tot winnaar van de hoog gewaardeerde `Badenoch and Clark Business of the Year' award. Dit award programma is door de Britse Minister President beschreven als `de oscars voor het bedrijfsleven' en onderscheidt goed presterende bedrijven in Groot-Brittannië. Autonomy wordt gewaardeerd vanwege de exceptionele financiële resultaten, sterke groei, innovatieve strategie en haar marktleiderschap. De toekenning van deze award versterkt de reputatie van Autonomy als een van de beste aanbieders van infrastructuur sofware voor ondernemingen.

De National Business Awards worden gezien als de meest prestigieuze cross-sector awards in Groot-Brittannië en erkennen successen van de beste Britse bedrijven sinds 2001. Dr. Mike Lynch, CEO en oprichter van Autonomy over de benoeming: "We zijn trots benoemd te zijn tot bedrijf van het jaar 2008. Onze1400 gespecialiseerde werknemers en onze unieke visie zorgen ervoor dat Autonomy steeds sterker wordt."

Autonomy werd in 1996 opgericht door Dr. Mike Lynch om de manier waarop mensen omgaan met informatie drastisch te veranderen. Autonomy heeft zichzelf gevestigd als marktleider in High-end Information Processing en neemt het voortouw in de Meaning Based Computing beweging. Autonomy heeft een marktkapitalisatie van vier miljard dollar. In 2007 werden recordresultaten behaald met een omzetstijging van 37 procent tot 343,4 miljoen dollar en een operationele winststijging van 60 procent (in vergelijking met 2006) tot 108,8 miljoen dollar. De afgelopen 33 kwartalen waren uitsluitend winstgevend en versterken Autonomy's positie als leider in pan-enterprise search en Meaning-Based Computing, en als het op één na grootste pure softwarebedrijf in Europa.

Meer informatie over de door Autonomy gewonnen awards is te vinden op www.autonomy.com/awards.

Meer informatie over de National Business Awards is beschikbaar op www.nationalbusinessawards.co.uk.





Ingezonden persbericht