Gemeente Almelo

Vijfde Almelose Havendagen van 29 juli tot 2 augustus

21 juli 2008 - Vanaf dinsdag 29 juli tot en met vrijdag 1 augustus is de jachthaven en de nabije omgeving voor de vijfde keer het toneel van de Almelose Havendagen. Op zaterdag 2 augustus wordt met een grote vlootschouw afscheid genomen van de schippers en hun schepen. Vanwege het eerste lustrum worden de bezoekers van de Havendagen getrakteerd op een extra feestelijk programma.

Dhr Buwalda is er dit jaar ook weer bij

Naast deelnemers met authentieke en historische schepen zijn ook moderne motorschepen welkom om de bezoekers kennis te laten maken met het verschillende vormen van vertier op en aan het water.

Water & sport
Het thema van 2008 is Water & Sport. Dat vertaalt zich in verschillende wedstrijdelementen die naast het programma plaatsvinden, zoals roeiwedstrijden, openwater zwemwedstrijden en vlotbouwen voor de jeugd. Verder zijn er diverse demonstraties zijn van hulpverleningsschepen.

Iedere avond tussen 18.00 uur en 19.00 uur geven koren, bands en artiesten live optredens op het podium langs de Rechtbank. Als u plaats neemt op het terras van het horecapaviljoen tegenover het podium, kunt u genieten van een hapje en een drankje én heeft u goed zicht op de optredens. Kijk voor meer informatie over de Almelose Havendagen op de speciale website.

Deel van de jachthaven vanuit de Javatoren

Zie ook:

* Almelose Havendagen