Persbericht Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 29-07-2008

Man aangehouden voor overvallen

NIEUWEGEIN / UTRECHT De politie heeft een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij overvallen in Nieuwegein en Utrecht.

De overval in Nieuwegein vond plaats zondag 16 december 2007 omstreeks 23.55 uur waarbij twee overvallers het echtpaar opwachtten bij hun woning. Er ontstond een worsteling waarbij het echtpaar zodanig gewond raakte dat zij behandeld moesten worden in het ziekenhuis. De overvallers zagen kans om twee tassen met geld buit te maken. De twee vluchtten lopend weg richting de wijk Batau-noord. Aan deze zaak is op televisie aandacht besteed in het programma Opsporing Verzocht (AVRO) en Bureau Hengeveld (RTV Utrecht).

De overval in Utrecht vond plaats op woensdag 1 augustus 2007 op een woning aan de St.-Eustatiusdreef. Twee gemaskerde overvallers hadden een 30-jarige man thuis opgewacht. Zij namen de man mee de woning in. Na de overval lieten zij hem gekneveld achter. De man raakte door rake klappen gewond en moest worden behandeld in het ziekenhuis.

De verdachte kwam in beeld nadat veiliggesteld sporenmateriaal gekoppeld kon worden aan de Utrechter. Dinsdag 22 juli kon hij in zijn woning worden aangehouden. Bij de doorzoeking werden diverse goederen aangetroffen, waaronder verdovende middelen (vier kilo XTC-pillen) en een vuurwapen met munitie. De Utrechter is na zijn voorgeleiding vrijdag 25 juli bij de rechter-commissaris in Utrecht op diens last in bewaring gesteld.

Het onderzoek wordt voortgezet.