AutoRai

U.S. Postal Service neemt Chevrolet Equinox Fuel Cell Electric vehicle in gebruik voor postbestelling

(7/29/2008)
General Motors Corp. en U.S. Postal Service slaan de handen ineen om post te bestellen waarbij gebruik wordt gemaakt van brandstofcelautoâs. Beide ondernemingen maakten bekend dat U.S. Postal Service de meest recente partner is in Chevroletâs Project Driveway, de allereerste en allergrootste markttest van brandstofcelautoâs.

Twee postkantoren â één in Irvine, Californië, en een tweede dat nog bekendgemaakt zal worden â zullen elektrische uitvoeringen van de Chevrolet Equinox in gebruik nemen om zes dagen per week post te bezorgen op vastgestelde routes. U.S. Postal Service zal de Equinox de Equinox in Irvine met onmiddellijke ingang inzetten. âU.S. Postal Service is voor ons een waardevolle partner en zij beproeven onze brandstofcel-autoâs in de zware dagelijkse praktijk,â zegt Mary Beth Stanek, bij General Motors verantwoordelijk voor het beleid en marketing op het gebied van energie & milieu. âWe krijgen meer en meer inzicht in hoe dit soort autoâs presteert in het dagelijks gebruik. Door deel te nemen aan het Project Driveway laat U.S. Postal Service zien dat het noodzakelijk is om een goede structuur te ontwikkelen om deze autoâs op te laden.â

U.S. Postal Service nam in 2004 in Noord Virginia een GM HydroGen3 brandstofcelauto in gebruik, in 2006 gevolgd door een HydroGen3 die voor bestelwerkzaamheden in Irvine werd ingezet. Beide testprogrammaâs, die in 2007 werden beëindigd, hebben voor GM een belangrijke bijdrage geleverd om inzicht te krijgen in het functioneren van dit soort autoâs in de dagelijkse veeleisende praktijk. Deze praktijktests hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de vloot Equinoxen.

âWij zijn zeer onder de indruk van GMâs brandstofceltechnologie,â zegt Walter OâTormey, vice president, Engineering van U.S. Postal Service. âWij zijn op zoek naar een voertuig dat functioneert met een brandstofcel waardoor wij niet afhankelijk zijn van olieproducten. Dat is goed voor het milieu, voor onze klanten en voor ons.â

In het kader van Chevroletâs Project Driveway worden ruim honderd Chevrolet Equinox brandstofcelautoâs ter beschikking gesteld aan âechteâ gebruikers. Hierdoor verzamelt Chevrolet belangrijke informatie over het wereldwijd op de markt brengen van veel meer brandstofcelautoâs. Momenteel âlooptâ dit project in Los Angeles, New York City en Washington, D.C., terwijl het programma later dit jaar uitgebreid zal worden naar Europa en Azië. Chevrolet draagt zorg voor het onderhoud, de brandstof en de service van het voertuig. De autoâs van U.S. Postal Service zullen bevoorraad worden op de Universiteit van California, waar het brandstofstation wordt gerund door het National Fuel Cell Research Center. Het station wordt al gebruikt door andere deelnemers aan het project.

Chevrolet âProject Drivewayâ
Automobilisten in Amerika nemen deel aan âProject Drivewayâ van GM, het grootste wagenpark van brandstofcelautoâs ter wereld en de eerste uitgebreide praktijktest van autoâs met de innovatieve brandstofceltechnologie. De testrijders die zijn geselecteerd om de geavanceerde brandstofceltechnologie in de praktijk te testen, stellen hun Chevrolet Equinox bloot aan de praktijk van alledag in het woon-werkverkeer en tijdens zakelijke trips.

De Chevy Equinox Fuel Cell vormt een belangrijk onderdeel van de algehele strategie van GM om autoâs zuiniger en milieuvriendelijker te maken. Door deze autoâs met geavanceerde technologie in het gehele land bij de mensen voor de deur neer te zetten, verkrijgt GM een waardevol inzicht in de ervaringen van automobilisten in het alledaagse verkeer.