Persberichten Heuvelrug, 10.15 uur

Utrecht, 29-07-2008

Niet gelukt

VEENENDAAL- Op maandagmiddag raakte een man zijn geld bijna kwijt bij een babbelstruc/wisseltruc.

Omstreeks 15.00 uur was een 64-jarige man uit Veenendaal aan het fietsen over de Kostverloren. Hier werd hij aangesproken door een onbekende man. Deze man vroeg in gebrekkig nederlands of hij kon wisselen. De man pakte zijn portemonne en de andere man probeerde toen het geld te stelen uit zijn portemonne.

De Veenendaler werd erg boos en de man vertrok samen met een andere man in een witte Ford Escort met frans kenteken. De politie werd gewaarschuwd en deze keek uit naar de auto met daarin de twee mannen. Op de Rondweg West werd de auto gezien en werd door agenten klemgereden. De twee mannen, Roemenen in de leeftijd van 42 en 43, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Uit onderzoek kwam naar voren dat de twee mannen op 19 juli op de Achterkerkstraat ook geld wilden stelen. Hier vroegen zij aan een middenstander of zij geld, 50 euro biljetten, konden zien met een speciale letter erop. Deze wilden zij omwisselen voor andere biljetten. De middenstander rook onraad en stuurde het duo de winkel uit.

Kras op auto
WIJK BIJ DUURSTEDE- Op zaterdag 26 juli werd een auto bekrast. Tussen 11.45 uur tot 12.00 uur stond de auto geparkeerd op het Van Egmondplien. Toen de eigenaar terug kwam bij zijn auto zat er een kras op de auto van een meter. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekte getuigen contact op te nemen via 0900-8844, Heuvelrug