Gerechtelijke organisatie

Celstraf voor plegen strafbare feiten tegen politie

âs-Hertogenbosch, 29 juli 2008 â De rechtbank âs-Hertogenbosch heeft zojuist een 21-jarige man uit âs-Hertogenbosch veroordeeld tot een celstraf en een werkstraf voor het plegen van vijf ernstige strafbare feiten, gericht tegen de politie.

De man werd schuldig bevonden aan onder meer opruiing tot het plegen van geweld tegen de politie, aan belediging van een politieagent en aan belemmering van een politieonderzoek. De rechtbank veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van 191 dagen, waarvan 180 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaren en tot een werkstraf van 240 uren.

Bij het bepalen van de straf hield de rechtbank er rekening mee dat de man al eerder werd veroordeeld wegens soortgelijke feiten. Daaruit blijkt volgens de rechtbank dat de man moeite heeft met gezag en autoriteit. De rechtbank besloot tot het opleggen van een voorwaardelijke gevangenisstraf van aanzienlijke duur om de verdachte voor eens en altijd duidelijk te maken dat de politie het gezag heeft op straat en niet de verdachte.

LJ Nummer

BD8602

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 29 juli 2008 Naar boven