Politie Groningen

Dinsdag 29 juli 2008

Provincie Groningen, 29-07-2008

Groningen: geopend bierblik leidt naar gevang

Een 50-jarige inwoner van Groningen is vrijdagmiddag ingesloten nadat agenten hem in de Rode Weeshuisstraat hadden betrapt met een open bierblikje. De man zat daar met een 47-jarige plaatsgenoot bier te drinken. Bij het controleren van de identiteit bleek dat de 50er enkele dagen gevangenisstraf open had staan. Hij is daarom meegenomen naar het cellencomplex. Beide mannen hebben een bekeuring gekregen voor het drinken van bier op de openbare weg.

Groningen: inzittende gewond bij verkeersongeval

Een 19-jarige vrouw uit Bolsward is maandagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op het Vrijheidsplein in Groningen. De Friezin zat als passagier in de auto van een 31-jarige vrouw uit Bolsward. Deze bestuurster wilde vanaf de Laan 1940-1945 het verkeersplein oprijden. Haar uitzicht werd daarbij belemmerd door een vrachtwagen. Doordat de automobiliste geen goed overzicht had maar toch het Vrijheidsplein opreed, zag ze een naderende vrachtwagenchauffeur uit Marum (leeftijd niet bekend) over het hoofd. De 19-jarige vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De automobiliste en de vrachtwagenchauffeur raakten niet gewond. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: aanhangwagen te zwaar beladen

De politie heeft maandagmiddag een 25-jarige automobilist uit Assen bekeurd. De man reed met een aanhanger achter zijn auto over de Emingaheerd. Agenten hadden het vermoeden dat de aanhangwagen te zwaar beladen was. Na een controle bleek dit daadwerkelijk het geval te zijn. De druk op de as was 1200 kg, terwijl 750 kg het maximum is. Een te zwaar beladen aanhangwagen kan gevaarlijke situaties veroorzaken. De Drent heeft een deel van zijn lading achter moeten laten.

Nieuwe Pekela: uit huis door brand

De bewoners van een pand aan de Prunuslaan in Nieuwe Pekela moesten maandagnacht hun huis verlaten nadat in de naastgelegen woning brand was ontstaan. Het brandende huis maakte deel uit van een serie van drie onder een kap waarvan er twee leeg staan. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de twee andere woningen. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Vandaag wordt een buurtonderzoek gehouden.

Sellingen: boetes voor jetskiër

Een 17-jarige inwoner van Ter Apelkanaal liep maandag op de Sellingerbeetse tegen een drietal bekeuringen op. Politieagenten zagen dat er iemand met een jetski met hoge snelheid rondjes over de plas van de Sellingerbeetse voer, een band achter zich aanslepend met daarop iemand. De bestuurder van de bromboot kreeg bekeuringen omdat op de plas jetskis niet zijn toegestaan, omdat hij sowieso te jong is voor het besturen van een snelle motorboot en omdat hij zich niet kon legitimeren. De jongen kreeg eveneens de waarschuwing dat de jetski bij een volgende overtreding in beslag wordt genomen.

Ter Apel: snorfietser dronken

Agenten zagen maandagmiddag een snorfietser slingerend over de Hoofdstraat in Ter Apel rijden. De bestuurder, een 57-jarige inwoner van het Duitse Rutenbrock, bleek bij controle behoorlijk dronken. Een ademanalyse bracht een promillage van ruim 1,9 aan het licht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: onder invloed tegen auto

Een 27-jarige inwoner van Farmsum werd maandagavond dor de politie geverbaliseerd nadat hij met hoge snelheid op de Oude Schans in Delfzijl op een geparkeerde auto was gebotst. Een alcoholtest wees bovendien uit dat de man met een promillage van 0,8 boven de limiet zat. Getuigen zagen dat de Farmsumer met grote snelheid een bocht was ingereden en op de geparkeerde auto botste . Enkele fietsers verklaarden dat zij voor de aanstormende auto moesten uitwijken. De eigenaar van de geparkeerde wagen, een 30-jarige inwoner van Delfzijl, wilde net wegrijden. Hij bleef ongedeerd.

Zevenhuizen: man beroofd

Een 21-jarige inwoner van Zevenhuizen is maandagmiddag op een bospad in zijn woonplaats van zijn mobiele telefoon beroofd. De man reed omstreeks twee uur met zijn mountainbike door het bos ter hoogte van de camping toen hij door twee jongens op brommers werd tegengehouden. De knapen eisten geld en andere waardevolle spullen. Toen de man verder wilde rijden, werd hij omver geduwd. De knapen gingen er met de GSM van de man vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Ten Boer: snorfietser geschept

Een 20-jarige inwoner van Ten Boer raakte maandagavond gewond bij een verkeersongeluk op de splitsing van de Handelsweg en de Bedrijvenweg. De man stak met zijn snorfiets de splitsing over om een inrit op te rijden. Hij werd te laat gezien door een 44-jarige automobilist, eveneens uit Ten Boer afkomstig. Het slachtoffer werd met knieletsel naar een ziekenhuis gebracht. Zijn snorfiets is rijp voor de sloop. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Groningen/Appingedam: alcomobilisten moeten rijbewijs inleveren

Groningen - Een 23-jarige automobilist uit de gemeente Winsum is maandagnacht aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man viel op toen hij met hoge snelheid over de busbaan op het Hereplein reed. Agenten konden hem op het Stationsplein langs de kant van de weg zetten. De beginnend bestuurder bleek 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij is het verleden vaker betrapt op het rijden onder invloed val alcohol. Bij een beginnend bestuurder is een maximum alcoholpromillage van 0,2 toegestaan. Het rijbewijs van de man is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam - Een 39-jarige inwoner van Garrelsweer is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De automobilist werd maandagnacht op de Stadsweg in Appingedam door de politie betrapt op rijden onder invloed. Een controle wees een alcoholpromillage van bijna 1,7 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.