Datum: 29 juli 2008


---

Noordwijk Gestolen bromfiets teruggevonden De politie heeft maandagavond 28 juli een gestolen bromfiets teruggevonden. Een 17 jarige jongen uit Noordwijkerhout werd aangehouden en zit nog vast op verdenking van heling. Er werd nog een arrestatie verricht maar deze bleek na onderzoek geen verdachte in deze zaak te zijn en werd weer vrij gelaten. Agenten zagen rond 20.20 uur over de Nieuwe Zeeweg de bromfiets met daarop twee niet gehelmde personen naderen. De bestuurder, de Noordwijkerhouter, zag de politie ook en schoot snel de Prins Hendrikweg in. Daar reed hij een tuin van een woning in, liet de bromfiets vallen en liep weg. De man die met hem meereed bleef geheel verrast achter en werd direct aangehouden door de agenten. Achteraf bleek hij dus van niets te weten. De bestuurder liet zich even later weer op straat zien en werd vervolgens aangehouden. De bromfiets was overgespoten en bleek te zijn van een jongen uit Noordwijkerhout. Hij had de bromfiets 14 juli uitgeleend aan vage bekenden maar nooit meer teruggekregen. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.

Katwijk Fietsers botsen Maandag 28 juli rond 18.20 uur zijn op de kruising van de B.J. Blommerstraat met de Boulevard twee fietsers op elkaar gebotst. Een 20 jarige Katwijker kwam uit de straat en wilde naar het strand fietsen. Op dat moment naderde een 41 jarige man uit Zandvoort op zijn racefiets die over de Boulevard reed en uit de richting van de Noordduinen kwam. De Zandvoorter kwam ten val en raakte daardoor gewond. Hij is met letsel aan benen, armen, hoofd en borst overgebracht naar het LUMC.

Leiden Gestolen fiets teruggevonden De politie heeft maandagmiddag 28 juli rond 17.10 uur een gestolen fiets teruggevonden. De damesfiets was op 27 juni aan de Stille Rijn gestolen. Een 36 jarige man uit Leiden reed op de fiets. Op de Haarlemmerstraat zagen agenten hem rijden. Omdat ze de man kennen als drugsverslaafde en hij nooit op een vrij nieuwe fiets rijdt, besloten ze hem te controleren. In de Mirakelsteeg stelden agenten na controle van het framenummer vast dat de fiets gestolen was. De man werd vervolgens aangehouden. Hij verklaarde de fiets van iemand had geleend. De verdachte zit voor het onderzoek nog vast.

Leiden Aanhouding na schieten op kat De politie heeft maandagavond 28 juli een 18 jarige man uit Leiden aangehouden. De politie kreeg een melding binnen dat er vanaf een balkon van een woning in de Kooi door twee jongens met een luchtbuks geschoten werd op een kat. Ook zou op kinderen geschoten worden. De verdachte overhandigde de politie een nep vuurwapen maar niet de luchtbuks. Daar is de politie nog op zoek naar. De verdachte zit nog voor het onderzoek vast. Het nep vuurwapen is in beslag genomen omdat het een wapen is dat te veel lijkt op een echt wapen en in Nederland verboden is.

Leiden Springen van meisje voorkomen Door de inzet van politiediensten en andere hulpverlenende instanties is maandagavond 28 juli voorkomen dat een meisje van een gebouw van het opvangcentrum voor kinderen met een lichte verstandelijke beperking aan de Zoeterwoudsesingel is gesprongen. Rond 23.10 uur werd gemeld dat het meisje in de dakgoot van het vier etages tellende gebouw stond. De politie zette onderhandelaars en een team in dat is gespecialiseerd in het overmeesteren van personen onder moeilijke omstandigheden. Ook stond een ambulance en de brandweer met een springkussen stand-by. Rond 01.35 uur lukte het om het meisje te overmeesteren. Zij is overgedragen aan de hulpverlening. De Zoeterwoudsesingel is door deze actie enige tijd afgesloten geweest.

Voorschoten Aanhoudingen na ruzie De politie heeft maandagmiddag 28 juli drie jongens aangehouden nadat deze na een ruzie met een 20 jarige jongen uit Voorschoten op hem in hadden geslagen en geschopt. Dit gebeurde rond 15.20 aan de Bloklaan nabij het kermisterrein. De drie, een 14 jarige jongen uit Oudkarspel, een 15 jarige jongen uit Wassenaar en een 16 jarige jongen uit Kortgene, maakten deel uit van een groep jongens die de Voorschotenaar daar tegenkwam. Deze herkende in de groep een jongen waarmee hij in onmin leeft. Dit lokte een woordenwisseling en ruzie uit waarna de klappen vielen. De verdachten zitten nog voor het onderzoek vast. De politie sluit niet uit dat er in deze zaak nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Alphen a/d Rijn Politieactie na valse melding De politie kreeg maandag 28 juli rond 18.25 uur een melding dat een bewoner van de Marketenster met een vuurwapen had lopen zwaaien en zijn woning was binnengegaan. De politie rukte massaal uit, zette de omgeving af en liet een ambulance terplaatse komen. Een uur later werd duidelijk dat het ging om een valse melding. De aanleiding daarvoor ligt vermoedelijk in de relatiesfeer. De politie zal de melder nog gaan horen. Om onnodige onrust te voorkomen heeft de politie de buurt per brief geïnformeerd over het optreden van de politie

Gouda Verdachten aangehouden voor diefstal van auto De politie heeft dinsdag 29 juli rond 03.15 uur aan de Sportlaan drie mannen aangehouden. Tegen de mannen, een 21 en 26 jarige uit Gouda en een 33 jarige uit Waddinxveen, zijn verdenkingen dat zij betrokken zijn bij de diefstal van een auto van het parkeerterrein bij de Sporthal. Een getuige meldde de politie dat de mannen zich daar verdacht ophielden. Toen de politie arriveerde reden de drie net het terrein af. Zij zaten in een niet gestolen auto. Op het terrein zagen de agenten een man uit een Ford stationwagen springen en wegrennen. Deze auto van een inwoner van Gouda was gestolen. Het portierslot was verwijderd en om de motor te starten was bedrading doorverbonden. Uit sporen die de politie vond zijn er verdenkingen dat de drie met de diefstal te maken hebben. Voor de politie zijn het geen onbekenden. Ze hebben meerdere inbraken en diefstallen achter hun naam staan. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Gouda Fietsendieven aangehouden De politie heeft maandagavond 28 juli vijf jongens uit Den Haag aangehouden die bij het Station één of twee fietsen stalen . De vijf, één van 11, drie van 15 en één van 17 jaar, werden gezien door Stadstoezicht bij het bekijken van camerabeelden. De politie werd gewaarschuwd die het vijftal op de Statensingel aantrof. Eén van de jongens ging er nog even vandoor maar werd op korte afstand alsnog aangehouden. De vijf fietsen zijn vermoedelijk allemaal gestolen. De politie onderzoekt dit. Vier van de vijf verdachten zitten in verband met dat onderzoek nog vast. De 11 jarige is overgedragen aan zijn ouders. Hij blijft wel verdachte.

----------------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --