Gemeente Noordwijkerhout

29/7/2008 - Vaststelling Archiefverordening
Persbericht van Holland Rijnland

Tweede wijziging gemeenschappelijke regeling
Het Algemeen Bestuur van Holland Rijnland heeft in haar vergadering van 26 maart 2007 de Tweede wijziging van de gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland vastgesteld. In deze regeling staan afspraken over de samenwerking tussen de deelnemende gemeenten binnen de daarvoor geldende wettelijke kaders (Wet gemeenschappelijke regelingen).

Voordat deze wijziging in werking kon treden was instemming nodig van alle gemeenteraden in de Holland Rijnland-gemeenten. Daarnaast was een overdrachtsbesluit nodig van de colleges en de burgemeesters van de Holland Rijnland-gemeenten. Deze zijn ontvangen, zodat aan alle wettelijke vereisten is voldaan. De Tweede wijziging van de gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland treedt in werking op de eerste dag van de maand die volgt op de publicatiedatum van dit bericht.

Vaststelling Archiefverordening
Bestuur van Holland Rijnland heeft in haar vergadering van 25 juni 2008 de Archiefverordening Holland Rijnland 2008 vastgesteld. In deze verordening staan regels over onder meer de zorg voor te bewaren documenten en de zogeheten archiefbewaarplaats van Holland Rijnland. De Archiefverordening treedt in werking op de dag na deze publicatie.

Ter inzage
De Tweede wijziging van de gemeenschappelijke regeling en de Archiefverordening Holland Rijnland liggen gedurende zes weken ter inzage in de gemeentehuizen van de Holland Rijnland-gemeenten (Alkemade, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude).

De Archiefverordening en de Tweede wijziging van de gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland vindt u ook op www.hollandrijnland.net en liggen ter inzage op het kantoor van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland, Schuttersveld 9, 2316 XG in Leiden.