Deelgemeente Charlois Rotterdam

Leden volkstuinvereniging Zonnehof krijgen deelgemeentelijke onderscheiding

Drie leden van volkstuinvereniging Zonnehof kregen op zaterdag 26 juli een zilveren Karel de Stoutespeld opgespeld door deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst.

Deelraadsvoorzitter Dick Lockhorst speldde afgelopen zaterdag bij drie leden van Volkstuinvereniging Zonnehof een zilveren Karel de Stoutespeld op: mevr. en dhr. Van de Kasteelen en mevr. Van Wijk (foto: fotopersbureau Cor Vos) Volkstuinvereniging Zonnehof bestond op 25 juli precies vijftig jaar en de heer en Mevrouw Van de Kasteelen en mevr. Van Wijk zijn er al vanaf het begin bij. Zij vierden dus ook hun vijftigjarig jubileum bij deze vereniging.

Mevr. M. van Wijk nam jarenlang het 2^e secretariaat van de vereniging op zich en hielp mee bij vele activiteiten. Tevens was zij jarenlang notulist voor de Rotterdamse Bond van Volkstuinders.

Mevrouw K. van de Kasteelen nam een tijdlang het 2^e penningmeesterschap op zich en hielp eveneens mee met vele activiteiten. Momenteel runt zij nog steeds de handenarbeidclub en staat zij in het hoogseizoen twee dagen per week in het winkeltje van het volkstuincomplex om tuinspullen aan de man (m/v) te brengen.

Haar man, de heer J. van de Kasteelen is ook nog steeds druk voor de vereniging. Hij is de toezichthouder op het complex en doet daar veel werkzaamheden. Verder haalt hij grof vuil op voor de leden en brengt dit naar het milieupark. Ook brengt hij in de volkstuinwinkel gekochte spullen bij de leden op de tuin. Daarnaast is hij betrokken bij vele activiteiten.

De spelden werden uitgereikt tijdens de receptie die gehouden is ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van volkstuinvereniging Zonnehof.