Deelgemeente Charlois Rotterdam

Vrachtverkeer Heijplaat

Bewoners van Heijplaat hebben onlangs bij de deelgemeente geklaagd dat steeds meer vrachtwagens de Courzandseweg gebruiken om naar het RDM-terrein te rijden, dwars door de woonwijk heen.

Dat komt onder meer door het groeiend gebruik van navigatiesystemen. Deze wijzen (vrachtwagen)chauffeurs de snelste of kortste weg. Helaas blijkt op Heijplaat deze route vaak over de Courzandseweg te voeren. En dat is natuurlijk heel vervelend voor de bewoners.

De deelgemeente heeft deze klacht daarom aangekaart bij het Havenbedrijf Rotterdam. En het Havenbedrijf heeft contact opgenomen met de firma Tele Atlas, die de kaarten voor de TomTom en andere navigatiehulpen maakt.

Tele Atlas heeft beloofd dat ze de kaarten gaan aanpassen: de Courzandseweg wordt op de kaart minder belangrijk gemaakt; de Droogdokweg wordt belangrijker. Hierdoor zullen navigatiesystemen in de toekomst automatisch de Droogdokweg kiezen als meest logische aan- en afvoerroute van het RDM-terrein.

Verder gaat het Havenbedrijf kijken naar de wegwijzers van en naar het bedrijventerrein en deze als dat nodig is aanpassen