Politie Haaglanden

Persberichten 29 juli

Haaglanden, 29-07-2008

Beginnend bestuurder loopt tegen de lamp

Den Haag Tijdens een alcoholcontrole op de van Alkemadelaan liep maandagavond 27 juli omstreeks 23.40 uur een 19-jarige Haagse beginnend bestuurder tegen de lamp. Toen hij moest blazen, bleek dat hij teveel gedronken had en werd hij aangehouden. Op het politiebureau blies hij 125 ugl. Tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van een uur. In totaal moesten 90 bestuurders een blaastest doen. Behalve de Hagenaar had niemand teveel gedronken.

Vrouw voorkomt babbeltruc

Den Haag Een 86-jarige Haagse wist maandagmiddag 28 juli een babbeltruc te voorkomen door een vreemde man de deur te wijzen. Omstreeks 16.50 uur belde een onbekende man aan bij de woning van de vrouw aan de Laan van Poot. Hij zei dat hij van het energiebedrijf was en dat de vrouw geld terug zou krijgen. Hoewel de man direct de woning binnen wilde lopen, houdt de oude dame hem tegen. De man gaf echter niet op en vroeg de vrouw om haar gironummer en of zij een biljet van 500 euro kon wisselen. Omdat de vrouw niet te vermurwen was, koos de vreemde man eieren voor zijn geld en ging er vandoor. Hij is op de Laan van Poot als bijrijder in een gereedstaande auto gestapt en weggereden.

Hoewel het dit keer bij een poging bleef, waarschuwt Politie Haaglanden met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit hen niet zal overkomen. Toch loopt iedereen de kans jong en oud- om het slachtoffer te worden van een oplichter. Als u iemand aan de deur heeft gehad waarvan u zijn of haar gedrag niet vertrouwt, probeer dan zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen en bel onmiddellijk de politie. U helpt daar ook andere burgers mee. De politie kunt u bereiken op nummer 0900-8844.

Man van skatebaan getakeld

Den Haag Een 19-jarige man liep maandag 28 juli om 15.30 uur op de Ary van der Spuyweg toen hij om onbekende redenen uitgleed. Als gevolg daarvan viel de man inde skatebaan die daar staat. De man brak zijn enkel door zijn val. De brandweer was nodig om de man uit de skatebaan te halen. Het slachtoffer is vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd.

Hennepkwekerij met 233 planten

Den Haag De politie kreeg gisteravond rond 21.30 uur een tip dat in een woning aan de Slachthuisstraat mogelijk een hennepkwekerij was. Toen de collegas bij het pand kwamen roken zij een sterkte henneplucht. Bij het inspecteren van de woning stuitten zij inderdaad op een kwekerij met 233 planten. Ook was er sprake van illegaal stroomgebruik. Alle planten en apparatuur zijn geruimd. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner.

Haltverwijzing voor twee 11-jarigen

Den Haag Twee 11-jarige jongens uit Den Haag zijn gisteravond rond 21.00 uur aangehouden voor betrokkenheid bij het vernielen van een ruit van een school aan de Toscaninistraat. De politie reageerde op een melding dat een groep jeugd ruiten van de school vernielden. Op basis van een signalement werd een van de jongens in de kraag gevat. Later zagen agenten lans de school een andere jongen lopen samen met zijn vader. Ook deze jongeman was erbij betrokken. Met toestemming van de ouders wordt het tweetal doorverwezen naar Bureau Halt.

Botsing door klapband

Den Haag Een 50-jarige man botste maandag 28 juli om 16.00 uur op de Parallelweg tegen een geparkeerde auto omdat hij de macht over het stuur verloor door een klapband. De man kwam met de schrik vrij. Beide autos hadden behoorlijke schade.

Snelheidscontrole

Leidschendam De politie voerde maandag 28 juli op verschillende locaties snelheidscontroles uit. Op het Wilsveen kregen zes bestuurders een boete, de hoogste gemeten snelheid lag daar op 87 km/u, waar 60 km/u het maximum is. Op de Stompwijkseweg constateerden de agenten geen enkele snelheidsovertreding. Dat lag anders op de Veursestraatweg, waar 472 autos de radar passeerden. 164 Bestuurders zullen een boete krijgen voor het overschrijden van de de maximumsnelheid van 50 km/u.

Coke roker bij bushokje

Wassenaar Surveillerende agenten betrapten maandag 28 juli om 14.20 uur een 42-jarige man uit Wassenaar op het roken van cocaïne in een bushokje aan de Van Oldebarneveldtweg. De agenten hielden de man aan en hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal voor het gebruiken van (hard)drugs op de openbare weg.

Vissers slaan hondeneigenaars

Rijswijk Twee vissers kregen maandag 28 juli om 19.10 uur ruzie met een 41-jarige Rijswijkse en 28-jarige Hagenaar over hun zwemmende honden in het water aan de heuvelring. De mannen bedreigden de vrouw met een mes en sloegen de Hagenaar met een werpghengel. Agenten hielden de vissers (24 en 48 jaar uit Den Haag) aan voor mishandeling en bedreiging. Zij zullen zich voor een rechter moeten verantwoorden.

Tramruit vernield

Rijswijk Een tramchauffeur hield maandag 28 juli om 22.10 uur op de Weidedreef de deuren van zijn tram gesloten in afwachting van de politie. Een 29-jarige dronken Hagenaar had een ruit van de tram zodanig vernield dat er een barst inzat. Agenten hielden de man aan en namen hem mee naar het politiebureau. Onderwg spuugde hij tegen de ruit van de politie-auto. De man kreeg op het politiebureau een proces-verbaal en sliep daar zijn roes uit.

Hardleerse bestuurder zonder rijbewijs

Ter Heijde Dat hij al meerdere keren werd aangehouden voor rijden zonder rijbewijs weerhield een 40-jarige Delftenaar er maandag 28 juli niet van om wederom achter het stuur te kruipen. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 20.53 uur rijden op de Pietersonstraat. Omdat hij een dag eerder ook al werd aangehouden zonder rijbewijs, herkenden zij de man direct en hielden hem wederom aan. Dit keer bleek hij ook teveel te hebben gedronken. Hij blies 890 ugl en kreeg een proces-verbaal voor rijdens zonder rijbewijs en rijden onder invloed. Dew grens voor rijden onder invleod ligt op 220 ugl (0,5 promille).

Winkeldieven betrapt op camerbeelden

Wateringen Dankzij beveiligingscameras werden maandag 28 juli bij een bouwmarkt aan de s-Gravenzandseweg twee winkeldieven betrapt toen zij goederen probeerden te stelen. Een 23-jarige Hagenaar had onder een aantal zakken gips een dure tang verstopt, in de hoop dat dit niet op zou vallen bij de kassa. Een 42-jarige Leidschendammer werd gesnapt toen hij een hangslot onder zijn kleding verstopte. Hij rekende andere goederen af bij de kassa en wilde toen de winkel verlaten. Beide mannen werden door beveiligingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de winkeldieven werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na mishandeling

Delft - Een 31-jarige man uit Maassluis is op dinsdag 28 juli om 19.15 uur aangehouden op de Gasthuisbrug. Deze man wordt er van verdacht kort daarvoor een jonge vrouw te hebben mishandeld. Deze man fietste hard langs de vrouw die daar een boze opmerking over maakte. De man pikte dit kennelijk niet en vond het nodig de vrouw te slaan.

Man aangehouden na mislukte verkoop

Zoetermeer - Een 19-jarige jongeman uit Zoetermeer is op dinsdag 28 juli omstreeks 21.15 uur aangehouden op de Amerikaweg. De jongeman bood via een veilingsite een fiets te koop aan. Een 48-jarige dame uit Zoetermeer herkende in het aanbod haar gestolen fiets en sprak met de jongeman af om de fiets te willen zien om te kopen. Zij spraken af op de Amerikaweg waar ook agenten in de omgeving aanwezig waren. Toen de jongeman ter plaatse kwam met de fiets herkende de vrouw haar fiets en kon de verkoper door de agenten worden aangehouden.

Vijf jongeren aangehouden na vernieling
Zoetermeer - Vijf jongeren twee meisjes in de leeftijd van 11 en 17 jaar en drie jongens in de leeftijd van 18 en 20 jaar werden maandag 28 juli om 23.00 uur aangehouden op de Aletta Jacobslaan. Agenten hadden het signalement van de groep doorgekregen omdat dat de groep kort ervoor een ruit had vernield. Alle jongeren werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie onderzoekt wie van deze groep verantwoordelijk is voor het vernielen van de ruit.