Persberichten Rijn & Venen, 11.55 uur

Utrecht, 29-07-2008

Man vermist

WOERDEN / FRANKRIJK Een 26-jarige man uit Woerden, Bart Ypma, wordt sinds vrijdag 25 juli vermist. Bart is vrijdagmorgen op vakantie in Frankrijk in verwarde toestand op de trein van Valence naar Parijs gestapt en sindsdien is niets meer van hem vernomen. Hij verbleef op camping La Poche in Mirmande, tussen Lyon en de Zuidfranse kust. De vermiste man heeft dringend medicijnen nodig. Als hij die niet gebruikt, kan hij zelf ernstig gevaar lopen.

Signalement: blanke man, kort donker haar, ongeveer 1.90 meter lang, normaal/tenger postuur, groot litteken op zijn borst en een litteken op zijn linkerwang. Droeg die vrijdag een beige stoffen jas van ONeill, zwart overhemd, donkerblauwe spijkerbroek, leren riem en zwarte veterschoenen. Mogelijk heeft hij een bruine vakantietas op wieltjes bij zich.

Personen die de man recentelijk hebben gezien of weten waar hij verblijft, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de plaatselijke politie in Frankrijk of de politie in Woerden; laatstgenoemde te bereiken op tel: 0900-8844.

Aangehouden

BREUKELEN Een 18-jarige vrouw uit Breukelen is maandag aangehouden omdat ze zich hinderlijk gedroeg bij een zwembad aan de Plassen. Omstreeks 16.05 uur kreeg de politie de melding dat een groepje recreanten aan het blowen was. Andere bezoekers waren daar niet van gediend en de groep was meerdere keren gevraagd ermee te stoppen. De vrouw negeerde het verzoek en toen ze zag dat de politie was ingeschakeld, ging ze ervandoor. Ze zwom weg en probeerde zich tussen bootjes te verstoppen. Dit lukte niet; ze is aangehouden en uit het zwembad gezet. Ook is haar een ontzegging uitgereikt.

Skaters aangehouden

HARMELEN Twee jongens uit Woerden en Harmelen, van 18 en 16 jaar oud, zijn maandag 28 juli aangehouden voor baldadigheid. Omstreeks 15.00 uur zag een getuige dat de jongens met hun skateboard tegen een slagboom van een ophaalbrug op de Leidsestraatweg Haanwijk capriolen uithaalden. Door hun actie raakte de slagboom beschadigd. De getuige hield de jongens aan en schakelde de politie in. Agenten namen het tweetal mee naar het politiebureau, waar hun ouders in kennis zijn gesteld. Over een straf wordt later een beslissing genomen.