Gemeente Lopik

Nieuws

Zes gemeenten reageren op besluit provincie

De gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Woerden en IJsselstein hebben op 17 juli 2008 een gezamenlijke reactie gestuurd aan Gedeputeerde Staten van Utrecht en het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Utrecht. Ze spreken hun verbazing uit over de motie die in de statenvergadering is aangenomen, waarmee de provincie aan de gemeente Utrecht opdraagt te onderzoeken of er veel meer woningen dan gepland kunnen worden gebouwd in polder Rijnenburg.

In de brief staat in grote lijnen waarom de zes gemeentebesturen het geen goed idee vinden om meer woningen te bouwen in Rijnenburg. De zes gemeenten geven aan dat hun inwoners de negatieve gevolgen daarvan zullen ondervinden. Daarom willen de gemeenten bij het onderzoek en de besluitvorming betrokken worden.

Ondertekening gezamenlijke brief 6 gemeenten

V.l.n.r. wethouder J.H.W.M. Vinkenburg (Montfoort), wethouder J.C.H.G.M. Strik (Woerden), burgemeester P.C. van den Brink (IJsselstein) en wethouder W.F.E. Smelik (Oudewater).

Het college van Gedeputeerde Staten van Utrecht heeft op 17 juli 2008 geantwoord dat als het gaat om het inwinnen van informatie die van belang is om tot een weloverwogen besluit in Pronviciale Staten te komen, de gemeenten in het gebied intensief zullen worden betrokken. Na behandeling in Provinciale Staten eind 2008 en afhankelijk van de uitkomsten van de studie over Rijnenburg worden door de provincie nadere besluiten genomen over dit onderwerp.


* Rijnenburg gezamenlijke brief 6 gemeenten.pdf
* Reactie GS over onderzoek woningbouw in polder Rijnenburg.pdf