Airport Weeze


´t Lijkt net een voetbalteam: er moeten 11, in dit geval nieuwe bestimmingen, zijn

Ryanair-Basis Düsseldorf (Weeze)* breidt zeer sterk uit

London-Stansted / Niederrhein, 29. juli 2008: Nog 2 Boeings 737-800 zullen eind oktober 2008 op de jongste Ryanair-Basis in Duitsland worden gestationeerd, waarmee dan naar 11 nieuwe bestemmingen wordt gevlogen. Hiermee wordt het totale investeringsbedrag van Ryanair Europas leidende LowCost Airline op de NRW-luchthaven verhoogd naar ca. 420 miljoen US-dollar.

Met de start van de nieuwe winterdienstregeling wordt er dan ook evlogen naar Ancona, Birmingham, Dublin, Faro, Gothenburg, Manchester, Oslo-Torp, Riga, Santander en Tenerife (Zuid). Bovendien wordt er vanaf de luchthaven met de IATA-code NRN, met Berlijn-Schönefeld voor het eerst ook op een binnenlandse (Duitse) bestemming gevlogen, voor Ryanair de 3e verbinding na Frankfort-Hahn / Berlijn-Schönefeld en Frankfort-Hahn / Lübeck.

Met deze nieuwe verbindingen er bij wordt vanaf de Ryanair-Basis Düsseldorf-Weeze* dan met 6 vliegtuigen naar in totaal 33 bestemmingen gevlogen en worden ca. 1,6 miljoen passagiers per jaar verwacht.

Daarover Anja Seugling, Sales Manager Duitsland bij Ryanair:

In de naaste toekomst verwachten wij ca. 2 miljoen Ryanair-passagiers op onze vluchten van en naar Düsseldorf-Weeze* - en dit voor gegarandeerd de laagste tarieven. Met deze 11 nieuwe, prijs-concurrerende verbindingen versterken wij onze aanwezigheid in NoordRijn-Westfalen en onderscheiden ons zeer duidelijk van de dure Lufthansa-vluchten en haar hoge brandstoftoeslagen vanaf Düsseldorf. Bovendien zal door onze engagement het aantal directe en indirecte arbeidsplaatsen op de locatie Weeze stijgen naar 2.000. Nog meer profiteren van deze goede ontwikkelingen: met de door Ryanair gegenereerde inkomende passagiers zal de regio ca. 250 miljoen aan inkomsten uit toerisme ontvangen.

Dus meer dan voldoende argumenten om deze uitbreiding van 50% - van momenteel 22 naar dan 33 bestemmingen intensief te vieren! Relaterend aan de genoemde 2 miljoen passagiers stellen wij vanaf nu op geselecteerde vluchten door Europa ook 2 miljoen tickets voor 1 Euro, incl. alle belastingen en toeslagen, beschikbaar voor de periode October December 2008. Deze tickets zijn slechts gedurende een beperkte tijd te boeken via www.ryanair.de . Bij de snelle klick geldt: passagiers betalen alleen extra voor aanvullende services zoals aangemelde bagage.

En luchthaven-directeur Ludger van Bebber vult aan:

Vanaf de start in 2003 tot eind mei dit jaar hebben we al meer dan 2,5 miljoen passagiers geteld, waarvan alleen al 1 miljoen sinds de opening van de basis ruim een jaar geleden. De nu aangekondigde nieuwe bestemmingen geven aan dat de luchthaven in het teken van een verdere groei staat. Onze ligging aan de Duits-Nederlandse grens maakt ons bovendien tot een grensoverschrijdende luchthaven niet alleen vanwege het nu sterk uitgebreide aanbod van bestemmingen, ook door de passagiers, bezoekers en gevestigde bedrijven.

Verleden jaar september kwam als uitkomst uit een enquête dat 36% van de passagiers Nederlanders zijn maar als u me nu vraagt heb ik het gevoel dat dit aandeel inmiddels bijna 50% is. Dankzij de Nederlandse vliegtax en de aantrekkelijke Ryanair-bestemmingen.

Ryanair, Europas leidende LowCost Airline vliegt op dit moment 712 verbindingen in 26 landen en van/naar 145 verschillende luchthavens. De prijsconcurrerende airline heeft op dit moment 28 Europese Hubs en zal aan het einde van het boekjaar 2008/2009 over een vloot van 195 Boeing 737-800 beschikken. daarbij komen nog vaste orders voor nog eens 67 vliegtuigen, die in de komende 4 jaar zullen worden geleverd. Ryanair heeft op dit moment 5.000 medewerkers en verwacht in het lopende boekjaar 2008/2009 ca. 60 miljoen passagiers te vervoeren.

In Duitsland vliegt Ryanair op dit moment vanaf de luchthavens Frankfort-Hahn (basis met 11 gestationeerde vliegtuigen), Bremen (basis met 3 gestationeerde vliegtuigen), Düsseldorf-Weeze* (basis met 4 gestationeerde vliegtuigen), Lübeck, Berlin-Schönefeld, Leipzig-Altenburg, Friedrichshafen, Karlsruhe/Baden-Baden en Rostock-Laage. In het winterseizoen 2008/2009 komt daar nog bij Zweibrücken.


*ca. 70 km vanaf Düsseldorf City, aan de A57