Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen/Voorst - Bestuurders onder invloed                |
De politie heeft maandag en dinsdag 29 juli twee automobilisten in Zutphen en Voorst aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Eén van de bestuurders reed met een ongeldig rijbewijs.

De eerste aanhouding vond rond 16.30 uur plaats. Een 21-jarige man uit Arnhem reed door de uiterwaarden op de Kanonsdijk in Zutphen. De politie hield de man hierop staande en uit een blaastest bleek de man onder invloed te zijn. Op het politiebureau blies hij 1,3 promille. Daarnaast bleek zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Rijksstraatweg in Voorst werd rond 04.30 uur een 35-jarige man uit Hengelo (Gld) aangehouden. De man werd staande gehouden omdat zijn rijgedrag opviel. Op het politiebureau bleek de man een promillage van 0,6 te hebben. Hij kreeg een boete en rijverbod van enkele uren.

|     |Zutphen - Inbraak in ondergrondse parkeergarage           |
Bij de politie kwam maandag rond 08.00 uur een melding van inbraak in een ondergrondse parkeergarage op Verdistraat in Zutphen. Getracht is een auto te stelen en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Men is binnengekomen door de schuifdeuren van de hoofdingang te forceren. Van een auto werd de bedrading onder het dashboard losgetrokken, kennelijk met het doel om de auto te stelen. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraak te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800 - 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

|     |Eefde - Mercedes Vito weg naar woninginbraak              |
Bij twee woningen aan de Ensinkweg in Eefde is in de nacht van zondag op maandag 28 juli ingebroken. Bij één woning werd een drie dagen oude Mercedes Vito gestolen.

De inbraken werden maandagochtend ontdekt en bij één woning was men via een bovenlicht naar binnen gekomen. Hier wordt geld gemist. Hoe men bij de buren is binnen gekomen, is nog niet helemaal duidelijk. Hier werd een laptop gestolen en trof men de autosleutels aan. Vervolgens werd de drie dagen oude grijze Mercedes Vito met het kenteken 35 VJB 1 gestolen. De auto staat inmiddels gesignaleerd als zijnde gestolen. De politie onderzoekt beide inbraken en mensen die iets hebben gezien dat hiermee in verband kan worden gebracht, wordt verzocht te bellen met 0900 - 8844.

Einde berichten
-----------------------
(

(

telefoon 055- 5486052


---- --