Gemeente Heemstede


Spelen
De Speelvisie
Res Novaplein
Franz Léharlaan
Anna Blamanlaan
Coby Riemersmalaan
Amstellaan
Rhododendronplein
Overboslaan/Bronsteeweg
Floradreef
Meerweg

Meerweg

In juni 2006 heeft de gemeente Heemstede de Speelvisie voorgelegd aan en besproken met de inwoners. De gemeenteraad heeft vervolgens geld beschikbaar gesteld voor dit plan. Inmiddels zijn in de gemeente een groot aantal speellocaties ingericht. De speellocatie aan de Meerweg staat op de planning voor 2008. Met het hieronder voorgestelde herinrichtingsplan wordt de locatie aangepast tot een volwaardige speelplek voor kinderen van 0-12 jaar.

Het voortraject
De bewonersvertegenwoordiging van uw wijk is benaderd voor een participatiebijeenkomst. Een aantal omwonenden is op 23 april 2008 bijeen gekomen op het Raadhuis. Tijdens deze bijeenkomst kwam de wens naar voren om de huidige beplanting te behouden, omdat kinderen er graag verstoppertje in spelen. Op het overige deel van de speellocatie werd gevraagd om speeltoestellen. Hierbij werden een wankelbrug, een draaitoetsel en een speelcombinatietoestel genoemd, geschikt voor de doelgroep 012 jaar.

* Speeltoestellen

* Inrichtingsvoorstel

Toelichting:

De herinrichting
In het herinrichtingsvoorstel is rekening gehouden met de wensen uit het participatietraject. De beplanting is gehandhaafd en krijgt een goede onderhoudsbeurt zodat kinderen verstoppertje kunnen blijven spelen in deze strook. Op het open deel worden een wankelbrug, een draaitoestel en een combinatietoestel met glijbaan geplaatst.

De toestellen
Het combinatietoestel is zo opgebouwd dat het voor alle leeftijden geschikt is met onder andere een trap, touwladder en een steile klimwand een glijbaan of, voor de wat oudere kinderen, via de glijstang. Daarnaast is een wankelbrug opgenomen voor kinderen vanaf zes jaar en een draaitoestel voor alle leeftijden. Op de locatie blijft de huidige wipveer staan voor de kleintjes. Het huisje zal verdwijnen van deze locatie, aangezien onder de nieuwe speelcombinatie een zitje voor de kleintjes is opgenomen. De speelcombinatie en het draaitoestel worden geplaatst op een kunstgras ondergrond, zodat ze voldoen aan de wettelijke veiligheidsnormen. De overige toestellen mogen op het gras geplaatst worden. Op de locatie wordt tevens een bankje neergezet voor ouders, zodat ze toezicht kunnen houden op hun spelende kinderen.

Reacties
U kunt tot 29 augustus 2008 op het herinrichtingsplan reageren. Voor uw reactie of voor vragen kunt u contact opnemen met Saskia van Dijk van mijn afdeling. Zij is, behalve op vrijdag, bereikbaar via telefoonnummer (023) 5485779. U kunt uw reactie ook per e-mail sturen naar gemeente@heemstede.nl. Indien nodig wordt het herinrichtingsvoorstel naar aanleiding van uw reacties aangepast. Het definitieve plan wordt vervolgens voorgelegd aan het college van B&W. Dit gebeurt na de vakantieperiode. Indien zij instemmen met de plannen wordt najaar 2008 gestart met de herinrichting van de speellocatie. Over het definitieve plan en de uitvoering wordt u nader geïnformeerd.


---