Persberichten
---

Ver weg bestemmingen steeds meer in trek bij tweedehuizen kopers

Publicatiedatum: 29-07-2008
---


Persbericht
Utrecht, 29 juli 2008

24e editie beurs Second Home International - Jaarbeurs Utrecht 10 t/m 12 oktober 2008

Steeds meer Nederlanders overwegen een (tweede) woning aan te schaffen buiten Nederland. Het sterk toegenomen aantal aanbieders op de beurs Second Home International weerspiegelt deze ontwikkeling; ruim 350 exposanten bieden woningen aan in meer dan 65 landen. Second Home International vindt halfjaarlijks plaats in de Jaarbeurs Utrecht.
Bart Strijker, projectmanager Second Home International: "In de vakantiebranche is al jaren geleden de trend ingezet dat mensen steeds verder weg van huis gaan. Nu mensen daarvan geproefd hebben, willen ze er ook steeds vaker een tweede huis. In een jaar tijd hebben we het percentage bezoekers aan de beurs dat een woning buiten Europa zoekt zien toenemen van vijftien naar vierentwintig procent".

Panama
Op de komende editie van Second Home International is Panama een nieuwkomer. Een mooie bijkomstigheid is dat KLM per maart dit jaar drie keer per week rechtstreekse vluchten uitvoert tussen Schiphol en Panama City.

Beleggen in Vastgoed
Hoewel veel mensen rijk zijn geworden en nog steeds veel geld verdienen met investeringen en beleggingen in (inter)nationaal vastgoed, kan gretigheid ook afgestraft worden. Met enige regelmaat krijgt de reputatie van de vastgoedsector een knauw. Met de toename van het aantal Nederlanders dat geld belegt in buitenlands onroerend goed, stijgt de behoefte aan informatie en advies.

Informatiebehoefte
Op vrijdag 10 oktober geven experts op het congres 'Beleggen in Vastgoed' invulling aan deze sterk toenemende informatiebehoefte. Zij gaan in op actuele vragen als: Waar kan informatie over berekeningen, personen of organisaties worden geverifieerd? Wat zijn trends en ontwikkelingen in de vastgoedmarkt? En hoe kunnen beleggers zich preventief informeren, zodat bekend is waarin wordt geïnvesteerd?
Organisator van dit congres is belangenorganisatie Mondi in samenwerking met VNU Exhibitions Europe. De deelnameprijs is ¤ 45, inclusief toegang tot Second Home International 2008. Voor meer informatie: www.beleggeninvastgoed.nl

Openingstijden
De data van de 24e editie van Second Home International zijn van vrijdag 10 t/m zondag 12 oktober 2008, Jaarbeurs Utrecht, hal 7 & 8. De openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie: www.secondhome.nl.


Noot voor de redactie (