Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 juli 2008

Hennepplantage ontmanteld

Enschede

Op maandag 28 juli is in een onbewoond huis aan de Utrechtlaan in Enschede een hennepplantage aangetroffen en ontmanteld.

In een onbewoond huis aan de Utrechtlaan in Enschede werd op maandag 28 juli omstreeks 14.50 uur een hennepplantage aangetroffen. De plantage bestond uit ongeveer 220 planten. De kwekerij is ontmanteld en de politie stelt een nader onderzoek in. De woning is eigendom van een woningbouwvereniging. (08-094985)

Frontale aanrijding twee personenauto's

Haaksbergen

Op maandag 28 juli heeft er een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's op de Braamweg in Haaksbergen. Drie personen zijn per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Een 45-jarige automobiliste uit Enschede reed over de Braamweg in Haaksbergen. Zij kwam uit de richting van de Wargerinksweg en reed in de richting van de Markslagweg. Vermoedelijk heeft zij onvoldoende rechts gehouden, waardoor er omstreeks 13.40 uur een frontale aanrijding ontstond met een tegemoetkomende auto. Deze auto werd bestuurd door een 60-jarige man uit Enschede en in deze auto zat ook een 70-jarige man uit Enschede. De drie betrokkenen zijn per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (08-094927)

Scooterbestuurster gewond na aanrijding

Losser

Op dinsdag 29 juli is een scooterbestuurster uit Oldenzaal gewond geraakt bij een aanrijding op de Oldenzaalsestraat in Losser. Zij is met onbekend letsel met de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.

Een 18-jarige scooterbestuurster uit Oldenzaal reed van Oldenzaal naar Losser over het parallel gelegen fietspad aan de Oldenzaalsestraat in Losser. Ter hoogte van de Losserhof wilde zij linksaf slaan om de Oldenzaalsestraat over te steken. Zij zag hierbij een van linkskomende auto bestuurd door een 41-jarige automobilist uit Oldenzaal over het hoofd. Hierdoor ontstond omstreeks 08.40 uur een aanrijding, waarbij de scooterbestuurster gewond raakte. Zij is overgebracht met onbekend letsel per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Enschede. (08-095321)

Doorrijden na aanrijding

Enschede

Een 40-jarige automobilist reed op 28 juli rond 13.45 uur door nadat hij een aanrijding had veroorzaakt op de Lossersestraat. Hij werd aangehouden.

Op 28 juli rond 13.45 uur, reed een 40-jarige automobilist uit Enschede op de Lossersestraat. Een voor hem rijdende 45-jarige automobilist uit Enschede remde af. De 40-jarige zag dit te laat en botste achter op de auto van de 45-jarige. Na deze aanrijding reed hij door zonder zijn identiteit behoorlijk bekend te maken. De aangereden automobilist volgde de dader en gaf ondertussen zijn positie telefonisch door aan de politie. Die kon de 40-jarige man op de Broekhoekweg aanhouden. De politie maakt proces-verbaal op. (08-094935)

Dader mishandeling bedreigt agenten

Almelo

Een 38-jarige man uit Almelo mishandelde op 28 juli rond 21.20 uur een buurman. Even later bedreigde hij de gewaarschuwde politieagenten met messen. Hij werd aangehouden.

Op 28 juli rond 21.20 uur had een 59-jarige man uit Almelo overlast van lawaai van een buurman aan de Hedeveld. De 59-jarige belde aan bij de veroorzaker, een 38-jarige Almeloër. Die sloeg de 59-jarige direct in zijn gezicht. De gewaarschuwde politieagenten werden bij het aanspreken van de 38-jarige door hem bedreigd met twee grote messen. Hij werd daarop door een van de agenten gepepperd. De verdachte trok zich hierop terug in zijn woning. Omdat op dat moment niet te voorspellen was wat de vervolgstappen van de verdachte zouden zijn, heeft de politie de omgeving van de woning van de 38-jarige afgezet. Hierna werd een ruit van de woning ingetrapt en heeft de politie de woning betreden en de 38-jarige man aangehouden. De twee messen werden in beslag genomen. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (08-095172)

Dronken bestuurder rijdt tegen boom

Almelo

Maandag 28 juli heeft de politie Twente in Almelo een dronken bestuurder kunnen aanhouden dankzij alerte getuigen.

Op maandag 28 juli omstreeks 20.00 uur meldden getuigen dat een bestuurder met zijn auto met aanhanger, komende uit de Rappersweg, rechtdoor op de Ootmarsumsestraat tegen een boom was gereden en met een behoorlijk gehavende auto probeerde verder te rijden. De ter plaatse gekomen agenten zagen dat de boom behoorlijk beschadigd was en dat er flinke schade aan het wegdek was toegebracht. Alerte getuigen wezen de agenten op het oliespoor dat de auto met aanhanger had achtergelaten. De agenten volgden het spoor en konden de bestuurder, een 23-jarige Almeloër op de Sluitersveldssingel aanhouden. Aan het politiebureau werd alcoholgebruik geconstateerd. Het ademanalyseapparaat gaf een uitslag van 1,58 promille. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd mede omdat hij een beginnend bestuurder is en vaker een proces-verbaal voor het rijden onder invloed heeft gehad. Twente milieu heeft de weg schoongemaakt. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-095137)

Meisje mishandeld, politie zoekt getuigen

Hengelo

Maandagavond 28 juli is een 16-jarige Hengelose mishandeld aan de Nieuwe Grensweg in Hengelo door drie onbekend gebleven jongens. De politie Twente is een onderzoek gestart en vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Maandagavond 28 juli heeft een 16-jarige Hengelose aangifte gedaan van mishandeling. Ze verklaarde dat zij omstreeks 19.30 uur over de Nieuwe Grensweg naar huis fietste. Net voorbij de kruising met de Morshoekweg werd zij tot stoppen gedwongen door drie fietsers. Eén van de jongens pakte plotseling een mes en maakte hiermee een snijdende beweging over haar onderarm. Hierop fietsten de jongens weer weg richting Enschede.

Ze geeft een summier signalement van de drie jongens;

Jongen met het mes
. Blanke man
. Ongeveer 18 jaar
. Slank postuur
. Blond stekeltjes haar
. Zwart T-shirt met witte opdruk "100% Hardcore" . Blauwe spijkerbroek
. Grove zilveren ketting

Van de andere twee jongens is bekend dat het om twee blanke mannen gaat van ongeveer 18 jaar en dat beiden een T-shirt droegen.

Getuigenoproep:
De politie Twente is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden. Ook doet zij een beroep op de drie jongens zich te melden aan het politiebureau in Hengelo. Heeft u informatie, belt u dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (08-095170)

tel. 053-4555588


---- --