Scania


2008-07-28

Scania mooiste Truck van Nederland

Assen, 27 juli 2008 - Op het Truckstar Festival in Assen werd afgelopen zondag, de zeer strakke Scania R620 van Gerhard van den Eijkel uit Rijnsburg verkozen tot ultieme Mooiste Truck van Nederland.

Maar daar hield het niet bij op. Op plaats nummer twee eindigde de Scania R620 container combi van Bart van der Linden en de 164 Torpedo trekker van Verbeek eindigde als derde. Deze einduitslag was duidelijk in verhouding met het overweldigende Scaniagehalte dat men overal op het festivalterrein aantrof.

Deze einduitslag is voortgekomen uit verkiezingen binnen een aantal categorieën. De Scania R620 van Gerhard van den Eijkel uit Rijnsburg werd in de eerste categorie, gekoeld vervoer, nummer 1. Hij werd geprezen om hoe hij de auto heeft opgebouwd, met een slimme carrosserie, veel mooie details die ook zeer functioneel blijken en een bijzonder fraai interieur. Bart van der Linden werd eerste in categorie 4, de zeecontainers, met zijn Scania R620. De verlengde cabine van de auto gooide hoge ogen, evenals de aparte asconfiguratie. Bovendien is het kleurenschema opvallend. Categorie 9, losse trekkers, werd met stip gewonnen door de Scania Torpedo 164 tandemasser van Verbeek. Deze auto
loopt al wat jaren mee, heeft een prachtige airbrush en mooie details. Kortom ook deze Scania is terecht verkozen tot winnaar in zijn klasse.

Truckstar_winnaars_2008_332

De Scania-stand was volgens velen weer het centrale punt op de paddock. Met de fantastische trucks van Svempa, de Kings Shop en de V8-show kon men op de Scania-stand regelmatig over de hoofden lopen. Vriend en vijand was het erover eens dat hét ultieme moment op het festival de burnout van Svempa was in zijn R999 cabriolet, onder de kenners ook wel de "Red Pearl" genoemd, die voor de hoofdtribune plaatsvond. Daar werd nog lang over nagepraat. Door op onderstaande link te klikken is deze fantastische burnout te zien.

Svempa's wheels on fire