Gemeente Sneek


cps-color tijdens sneekweek

Gratis parkeren op terrein CPS-color tijdens Sneekweek

Tijdens de Sneekweek kunnen automobilisten de hele dag door hun auto gratis parkeren op het terrein van CPS-color aan de Oppenhuizerweg in Sneek. Als het weer meewerkt wordt op donderdag 31 juli het terrein voor de tweede keer geasfalteerd. Daarna kan het parkeerterrein voor circa 300 auto's in gebruik genomen worden. De vakindeling wordt pas later aangebracht. Daarom zullen in de Sneekweek op drukke momenten verkeersregelaars van Schaaf Bewaking & Beveiliging aangeven waar geparkeerd kan worden.

Het terrein wordt van 17 tot en met 21 september gebruikt als evenemententerrein voor Boot Holland Aqua. Vanaf eind september moet er voor het parkeren worden betaald. Er gelden dan dezelfde tarieven als op de andere terreinen rond de stadskern. Bij de parkeerautomaten kan per uur worden betaald en is het mogelijk om dag- en weekkaarten te kopen. Verder kunnen bij de gemeente maand- en jaarkaarten worden aangeschaft. De kosten hiervoor zijn 21 euro per maand en 210 euro per jaar.

De gemeente huurt het terrein voor een periode van tenminste twee jaar van de eigenaren: woningstichting de Wieren, Van Wijnen Projectontwikkeling Noord B.V. en Bouwfonds MAB Ontwikkeling. Daarna krijgt het terrein een definitieve invulling.

Parkeergarage Boschplein
Het parkeerterrein aan de Oppenhuizerweg dient als compensatie voor het tijdelijk verdwijnen van parkeercapaciteit bij het Boschplein. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat bij de invalswegen voldoende parkeergelegenheid aanwezig is zowel voor bezoekers als voor mensen die in het centrum werken.

Dit najaar wordt gestart met de bouw van een parkeergarage met 600 parkeerplaatsen aan het Boschplein, aan de zuidkant van het centrum. De garage komt zeer gunstig te liggen ten opzicht van de nieuwe ontsluiting vanaf de A7-Sneek. Tijdens de bouw van de garage is het bestaande parkeerterrein aan het Boschplein (bij de Aldi) niet beschikbaar voor centrumparkeren.