Politie Noord-Holland-Noord

Wieldieven eindigen in sloot

Callantsoog, 29-07-2008 o Een nachtwaker van camping 'De Tempelhof' ontdekte vannacht rond 03.30 uur aan de Westerweg twee jongens die bezig waren om wielen onder een auto vandaan te halen.

Ze sloegen op de vlucht in een rode auto met afgeplakte kentekenplaten. Toen de politie arriveerde kwam de melding dat een dergelijke auto te water was gereden op de kruising Westerweg-Uiterlandseweg. De auto werd daar inderdaad aangetroffen en lag met de voorzijde in het water.

Bij de auto stonden de twee jongens. Ze bleken 17 en 19 jaar oud te zijn en respectievelijk afkomstig uit Kolhorn en Middenmeer. Ze waren uit geweest en op de terugweg naar huis waren ze op het idee te komen om mooie velgen te pikken. Van een auto hadden ze al twee wielen verwijderd en bij een poging de andere wielen eraf te halen waren ze gestoord door de nachtwaker op zijn fiets.

Schade

Bij de poging tot diefstal was schade aan de auto ontstaan. Deze was op de schijfremmen gevallen en er was blikschade aan een portier. De beide jongemannen werden aangehouden en ingesloten. Vanmorgen werden ze gehoord en legden ze een bekentenis af. Ze zijn in de loop van de middag met een proces-verbaal op zak heengezonden. De schade zullen ze moeten vergoeden. De auto waarmee ze op pad waren was van de 19-jarige uit Middenmeer en liep forse schade op.