Gemeente Beverwijk


29-07-2008

Beleidsregels premiebeleid en loonkostensubsidies vastgesteld

In het kader van het re-integratiebeleid zijn de beleidsregels premiebeleid en loonkostensubsidies vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. In de beleidsregels staat wanneer iemand in aanmerking komt voor een premie of een bedrijf voor een loonkostensubsidie.

Doel van het beleid
De gemeente wil dat alle inwoners volwaardig kunnen meedoen in de lokale samenleving. De gemeente Beverwijk zet veel en verschillende instrumenten in om cliënten met een bijstandsuitkering, cliënten uit de Algemene nabestaanden wet (Anw-ers) en niet-uitkeringsgerechtigden te begeleiden naar werk. Als dit (nog) niet mogelijk is, worden de cliënten begeleid naar andere vormen van participatie. De manier waarop dit gebeurt, staat beschreven in het Re-integratiebeleid Wet werk en bijstand (WWB), dat in mei door de raad is vastgesteld.

Premies en loonkostensubsidies
Door het verstrekken van premies kunnen cliënten worden gestimuleerd om geheel of gedeeltelijk aan het werk te gaan waar mogelijk, maar ook naar andere vormen van participatie waar arbeid nog niet tot de mogelijkheden behoort. De gemeente kan een premie toekennen voor uitstroom uit de bijstand, deeltijdwerk en vrijwilligerswerk. Elke stap wordt beloond: gaat iemand meer uren in deeltijd werken, dan kan een hogere premie worden toegekend. Loonkostensubsidies kunnen worden ingezet om mensen die nog een steuntje in de rug nodig hebben op de werkplek te begeleiden.