Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 29 juli 2008

Op dinsdag 29 juli 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Lokale Educatieve Agenda Capelle aan den IJssel

Het college neemt kennis van de stand van zaken over de uitvoering van de Lokale Educatieve Agenda voor Capelle aan den IJssel. De Lokale Educatieve Agenda is een instrument om samen met schoolbesturen lokaal onderwijs- en jeugdbeleid te ontwikkelen en uit te voeren. Speerpunten in de agenda zijn: sluitende aanpak, brede school en taalstimulering en sociaal-emotionele ontwikkeling. Sinds augustus 2006 zijn schoolbesturen - met een regiefunctie voor de gemeente - verantwoordelijk voor de aanpak van onderwijsachterstanden. Het college stelt de schoolbesturen voor om ouderbetrokkenheid als vierde speerpunt toe te voegen.

Verlenen vrijstelling ex. artikel 19, lid 1 WRO voor het bouwplan voor 136 seniorenwoningen en 2600 m2 zorg- en serviceruimen gelegen aan de Vincent van Goghrade (uitbreiding bestaande Moordrechtflat)

Het college stelt de concept ruimtelijke onderbouwing voor het bouwen van 136 seniorenwoningen en 2600 m2 zorg- en serviceruimten aan de Vincent van Goghrade (uitbreiding bestaande Moordrechtflat) vast. Hiervoor verleent het college op grond van artikel 19, lid 1,WRO vrijstelling van het bestemmingsplan Voorschriften bestemmingsplan Schollevaar. Voor de realisering van het bouwplan voor de woningen en de zorg- en serviceruimten verleent het college een bouwvergunning.

Principeverzoek opstarten (postzegel)bestemmingsplan voor de realisatie van 2 woningen aan de s-Gravenweg 211

Het college stelt het conceptraadsvoorstel en besluit betreffende het opstarten van een (postzegel)bestemmingsplan (een nieuw bestemmingsplan voor een klein gebied) vast. Op dit moment staat er één woning op s-Gravenweg 211. Er is een vergunning aangevraagd voor de bouw van twee woningen. Volgens het bestemmingsplan s-Gravenweg-West 2006 mag er één woning gerealiseerd worden met een maximale oppervlakte van 780m2. De twee woningen waarvoor vergunning is aangevraagd, krijgen gezamenlijk een oppervlakte van 344m2. Dat levert kwalitatief een beter landschappelijk en stedenbouwkundig beeld op dan één volumineuze woning van 780m2.

Vaststellen van de eerste wijziging van de Legesverordening 2008

Het college stelt het concept raadsvoorstel en -besluit vast over de eerste wijziging van de Legesverordening 2008. De voorschriften die naar de oude Wet op de Ruimtelijke Ordening (Wro) verwezen, zijn nu aangepast. Nieuw is het projectbesluit waarvoor in de huidige situatie nog geen leges worden geheven. Ditzelfde geldt voor de aanvraag van een bestemmingsplanherziening. En in de legestabel zijn aanvullende tarieven opgenomen voor aanleg- en sloopvergunningen.

[procedure: agenda commissie Middelen en Buitenruimte van en de daarop volgende raadsvergadering]

Huurintentieverklaring CWI en gemeente Capelle aan den IJssel inzake Bedrijfsverzamelgebouw (BVG)

Het college gaat de huurintentieverklaring Bedrijfsverzamelgebouw (BVG) aan met het CWI onder dezelfde voorwaarden als de eerdere huurintentieverklaring. Om de Wet Structuur Uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen te kunnen uitvoeren, worden de diensten van het CWI, het UWV en de front-Office van de gemeentelijke afdeling Sociale Zaken ondergebracht in dit BVG. De bedoeling is om voor 1 oktober met een ontwikkelaar/belegger tot overeenstemming te komen over de bouw van het BVG.

Eenmalige benoeming buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand

Het college benoemt mevrouw P.J.M. Swinkels-van de Vorst tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor een eenmalige huwelijksvoltrekking op 20 september 2008. Mevrouw Swinkels-van de Vorst heeft een bijzondere vriendschapsrelatie met het bruidspaar. Ze is buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand bij de gemeente Best en voltrekt daar regelmatig huwelijken.

Jaarrekening 2007 van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Capelle-Krimpen

Het college stelt het ontwerp raadsvoorstel en besluit ter goedkeuring van de jaarrekening 2007 van

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Capelle-Krimpen (OPOCK) vast. Het bestuur van OPOCK bood de jaarrekening op 23 juni 2008 aan, voorzien van een accountantsverklaring.

N.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.