Politie Zuid-Holland-Zuid

29/7 (vervolgbericht 26 juli j.l.) Twee personen door kogelschoten om het leven gekomen

Alblasserdam, 29-07-2008

Uit nader politieonderzoek is gebleken dat de 37-jarige man uit Alblasserdam zijn 36-jarige vriendin met kogelschoten om het leven heeft gebracht waarna hij zichzelf doodschoot. Dit gebeurde op zaterdag 26 juli in een woning in de Scheepmakersstraat in Alblasserdam. Maandag 29 juli bleek uit het onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut dat beide personen door kogelschoten om het leven waren gekomen.
De auto van de man werd in Bergambacht aangetroffen. Vermoedelijk is de man vanaf die locatie met een taxi naar zijn woning gereden waarna hij zijn vriendin ombracht en zelfmoord pleegde. Het motief van de daad is onbekend. Inmiddels is het beslag op de stoffelijke overschotten opgeheven. De familie van beide slachtoffers is in kennis gesteld.

Op zaterdagavond 26 juli kreeg de politie omstreeks 20.25 uur de melding van een buurtbewoner die verdachte geluiden had gehoord. De man nam later een kijkje bij de woning en zag de twee personen in de woning liggen.
Na de melding namen agenten poolshoogte en troffen de twee personen levenloos aan. De recherche deed sporenonderzoek en hoorde getuigen. De sectie op de lichamen vond op maandagmiddag 28 juli plaats. De politie heeft de buurt zondag 27 juli middels een brief op de hoogte gebracht van het incident.