Bedrijfsleven geïnteresseerd in belangrijke Energieprijs

's Hertogenbosch, 29 juli 2008

Uit de eerste reacties blijkt dat het bedrijfsleven grote belangstelling heeft voor een nominatie van de Energie 2008 Award. Dit geldt zowel voor de installatiesector, industrie als voor het beheer van vastgoed. Op de vakbeurs Energie 2008 zal de Energie 2008 Award worden uitgereikt aan een energieverbruiker die op het gebied van zowel energiebesparing, energiebeheer als energie-inkoop een optimale situatie heeft bereikt. De inzendingen worden door de deskundige jury beoordeeld op originaliteit, innovatie en duurzaamheid. Het is de vierde maal dat de prijs wordt uitgereikt. De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vindt plaats tijdens de feestelijke opening van de beurs op 7 oktober a.s. in aanwezigheid van bijzondere genodigden en de pers.

De jury
Inmiddels is de volledige jury van de prijs bekend: Eric Picard, VEMW
Joop van Meel, SenterNovem
Ronald van Luijk, NVTG
Jan Aufderheijde, TVVL
Harmen Weijer, hoofdredacteur EnergieGids.nl
Gerard Vos, NVVK
Ton Ceelie, Energy Circle

De beoordeling
De jurybeoordeling zal worden geënt op de volgende drie aspecten:
- optimale inkoop (gebruik vrije markt)

- optimale energiehuishouding (optimaal afnamepatroon, minimaal verbruik)
- optimaal energiebeheer (beheer en aansturing)

De criteria daarbij zijn:

- Originaliteit

- Effectiviteit

- Houdbaarheid (duurzaam)

- Reproduceerbaarheid

- Overdraagbaarheid

- Mate van transitie naar duurzame energie

Vorige winnaars
De winnaars van de vorige jaren waren:
Het St. Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk
Het Gemeentelijk Sportcentrum Calluna in Ermelo
Het City Cargo project in Amsterdam

Energie 2008 vindt plaats van 7 t/m 9 oktober 2008 in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch en biedt met 200 exposanten grote en midzakelijke energieverbruikers nieuwe oplossingen voor het gunstig inkopen van energie, energiebesparing en energiemanagement.

De genomineerden kunnen rekenen op aandacht in een uitgebreide PR campagne, aangezien zij een voorbeeld en inspiratiebron voor andere ondernemers kunnen zijn.

Wilt u uw bedrijf aanmelden of een ander bedrijf of instantie voordragen? Dat kan tot 20 september 2008. Stuur uw reactie naar Libéma Exhibitions B.V., t.a.v. Madelon Barten, Postbus 403, 5201 AK 's-Hertogenbosch of e-mail naar m.barten@libema.nl. Digitale informatie in de vorm van PDF wordt op prijs gesteld.