Maleisische jongen houdt aquathlon voor Unicef 29 juli 2008, Sri Kembangan - De 13-jarige Tristan Lim uit Maleisïe heeft vorige maand een aquathlon gehouden voor de slachtoffers van cycloon Nargis in Myanmar. Hij heeft er bijna 5.000 euro mee opgehaald.


Tristan zwom eerst ruim 3 kilometer, rende daarna 8 kilometer en deed daar twee uur over. Vooraf had hij aan familie, vrienden en klasgenoten gevraagd of ze hem wilden sponsoren. In totaal haalde hij 7.740 dollar op (bijna 5.000 euro). "Ik wilde dit doen, omdat ik in Myanmar geweest ben en de mensen daar zo aardig zijn," zegt Tristan. "Ik heb hier alles wat mijn hartje begeert, mijn ouders en mijn school. Zíj zijn alles in één klap kwijtgeraakt."

Onderweg kreeg Tristan veel steun. Zijn vader en klasgenoten renden een stuk met hem mee. Hij is overigens niet de eerste in zijn familie die sport voor een goed doel. Zijn oudere broer Timothy haalde al eens met een zwemtocht geld op voor een weeshuis.

Tristan heeft het door hem opgehaalde bedrag overhandigd aan de directeur van het Unicef-kantoor in Maleisië. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van lesmaterialen en schooltenten in Myanmar, aangezien de cycloon veel scholen heeft beschadigd en verwoest.