Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Apeldoorn- Vrouw betrapt op winkeldiefstal                |
Een 50-jarige inwoonster van Nijmegen is maandagmiddag 28 juli omstreeks 13.45 uur betrapt op winkeldiefstal in een winkel aan de Hofstraat in Apeldoorn. Ze kreeg een boete.

De vrouw werd door een winkelmedewerkster betrapt die zag dat zij een pakje haarkleurmiddel t.w.v. 14.59 euro in haar jaszak stopte. Ze werd meegenomen naar het kantoor achter in de winkel en daar overgedragen aan de politie. Die nam haar mee naar het politiebureau voor verhoor.

|     |Apeldoorn- Tweetal aangehouden voor graffiti              |
De politie van Apeldoorn heeft in de nacht van maandag op dinsdag 29 juli een 13- en een 14-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden omdat zij een muur beklad hadden van een pand aan de Teunisbloem.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding dat er mogelijk een inbraak gepleegd zou worden in een pand aan de Ratelaar. Ter plaatse zagen politiemensen twee jongens wegrennen en zetten daarop de achtervolging in. Vervolgens konden zij het tweetal aanhouden op de Sluisoordlaan. Tijdens de aanhouding bleek dat zij verf aan hun handen hadden en dat ze een rugzak met stiften en kwasten bij zich hadden. Uit onderzoek bleek dat zij een pand aan de Teunisbloem hadden beklad. Beiden zijn aangehouden en aangemeld bij het jeugdpreventieteam, waarna een passende straf zal worden opgelegd.

|     |Apeldoorn- Tweetal aangehouden voor vernieling sluis      |
De politie van Apeldoorn heeft in de nacht van maandag op dinsdag 29 juli omstreeks 06.00 uur twee 18-jarige jongens uit Apeldoorn aangehouden omdat zij de sluis bij Kanaal Noord hadden vernield.

Omstreeks 06.00 uur kreeg de politie een melding dat een viertal jongens vernielingen aan het plegen was bij Kanaal Noord. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, waren daar inderdaad vier jongens die bij het zien van de politie het op een rennen zetten. De achtervolging werd ingezet en twee van de jongens die zich verstopt hadden in de bosjes konden worden aangehouden. Ze zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Hieruit bleek dat zij een straatklinker tegen een scharnier van de sluis hadden gegooid, waardoor de sluisdeur openging en het water begon te stromen. De jongens moeten de schade vergoeden. De politie stelt een onderzoek in naar de andere twee daders.

Einde berichten


---- --