Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ermelo- Drankrijder betrapt                               |
Een 34-jarige bromfietser uit Harderwijk is maandagavond 28 juli op de rotonde van de Harderwijkerweg met de Stationsstraat in Ermelo betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Politiemensen hielden hem staande omdat ze hem zonder helm en met een blik bier in zijn hand zagen rijden. Hij kreeg vervolgens een blaasproef, waaruit bleek dat hij onder invloed was van alcohol. Het resultaat was 1,2 promille.

|     |Harderwijk- Politie houdt insluiper voor tweede keer aan  |
De politie heeft maandag 28 juli omstreeks 17.00 uur een 30-jarige man uit Harderwijk aangehouden vanwege huisvredebreuk en diefstal uit een woning aan de Bruggestraat in Harderwijk. De man werd op heterdaad betrapt en is ingesloten voor nader onderzoek.

De eigenaresse van de woning kwam maandagmiddag bij haar woning en ontdekte dat er enkele ramen en een balkondeur openstonden, ondanks dat zij zeker wist dat zij die voordat zij vertrok had afgesloten. Omdat zij afgelopen zaterdag 26 juli slachtoffer was geworden van een insluiping in haar woning, vertrouwde zij het niet en belde de politie. Die kwam ter plaatse en trof in de woning dezelfde insluiper aan van afgelopen zaterdag. Het betreft een 30-jarige inwoner van Harderwijk. Binnen bleek dat hij via een niet goed afgesloten dakraam in de woning was gekomen en daar een dag en nacht had verbleven alsof het zijn eigen woning was. Hij had in het bed geslapen, eten genuttigd en een aantal spullen verplaatst. De man is geen bekende van de vrouw. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Zaterdagavond 26 juli werd hij ook al aangehouden voor insluiping in deze woning. Toen verklaarde hij dat hij er vroeger had gewoond en weer even binnen wilde kijken.

Einde berichten
-----------------------
(

(


---- --