Gemeente Overbetuwe


Eerste Starterslening verstrekt!

---

Op 21 juli belden wethouder Jan Walraven en Inge Rensink van Rabobank Oost Betuwe aan bij Patrick Hendriks uit Elst. De heer Hendriks is de eerste in de gemeente Overbetuwe die een Starterslening heeft ontvangen. De gemeente en de Rabobank werkten voor het verstrekken van de Starterslening samen, zodat ze de heer Hendriks konden helpen bij het kopen van zijn eerste huis. Met een bloemetje en een waardebon feliciteerde wethouder Walraven de heer Hendriks met zijn nieuwe woning. Van mevrouw Rensink ontving hij het officiële shirt van de Rabobank wielerploeg.

Wat is een Starterslening?

De Starterslening is bedoeld voor kopers die niet eerder een eigen woning hebben gehad en die hun eerste woning niet volledig kunnen financieren met een hypotheek. Door de hoge huizenprijzen is het voor veel mensen die voor het eerst een woning kopen niet altijd even gemakkelijk om de financiering rond te krijgen. Afhankelijk van de draagkracht bedraagt de Starterslening in de gemeente Overbetuwe maximaal ⬠30.000. Om voor de lening in aanmerking te kunnen komen, mag de woning inclusief bijkomende kosten niet duurder zijn dan ⬠200.000.
De lening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning, bestaand of nieuwbouw, en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. Het is een annuïteitenlening met een looptijd van 30 jaar. Overbetuwe en de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) bieden de lening aan als aanvulling op de eerste hypotheek van de starter. De Starterslening beweegt mee met de inkomensontwikkeling van de koper. De eerste 3 jaar is de lening renteloos en aflossingsvrij. Nieuwe inkomensruimte wordt gebruikt om eerst rente en daarna aflossing op de hypotheek te voldoen. De praktijk wijst doorgaans uit dat de klant na verloop van tijd de marktconforme rente en aflossing kan betalen.

Vraag ook een Starterslening aan!

Denkt u ook in aanmerking te komen voor een starterslening? Neem dan direct contact op met de gemeente Overbetuwe. Hier kunt u het aanvraagformulier downloaden. U kunt hiervoor ook contact opnemen met de gemeentelijke informatiebalie via tel. (0481) 362 300 of met de afdeling Financiën, de heer Ysbrand Blanken via tel. (0481) 362 349, of via y.blanken@overbetuwe.nl.