Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 29-07-2008

Gevaarlijke situatie op A28 na aanrijding

ZUIDWOLDE Maandagmiddag ontstond er op de A-28 bij Zuidwolde een kleine kop-staart aanrijding tussen twee personenautos. Een 32 jarige vrouw uit Deventer botste door onbekende oorzaak met de voorkant van haar auto tegen de achterkant van een auto die werd bestuurd door een 34 jarige man uit Zwolle. Beide autos stopten op de linkerrijstrook van de A-28. Dit terwijl de schade gering was en de autos zonder problemen naar de vluchtstrook gereden hadden kunnen worden. Nog beter was geweest om door te rijden naar de volgende parkeerplaats en daar de politie te waarschuwen. Dit wordt ook geadviseerd in de landelijke campagne Van A naar Beter. De stilstaande autos zorgden nu voor gevaar voor andere weggebruikers en voor onnodig oponthoud. De gewaarschuwde politie handelde de aanrijding af en bekeurde beide bestuurders voor het veroorzaken van gevaar en hinder op de weg. (08-157813)

Fietser gewond

ZUIDLAREN Op de fietsoversteekplaats in de Annerweg in Zuidlaren raakte maandagmiddag een 12 jarige jongen uit die plaats gewond aan een been. Hij reed op zijn fiets over het fietspad. Bij de oversteekplaats, waar het verkeer wordt geregeld met verkeerslichten, kon hij niet meer op tijd stoppen voor het rode verkeerslicht. De remmen van zijn fiets werkten niet. Hij schoot door, de weg op, en kwam daarbij in botsing met een auto die werd bestuurd door een 23 jarige plaatsgenoot. De jongen raakte gewond aan zijn enkel en is per ambulance overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen. (08-157808)

Bromscooter gestolen

EMMEN In de nacht van zondag op maandag is in Emmen de afgesloten Aprilia bromscooter van een 20 jarige inwoner van Zwartemeer gestolen. De scooter stond geparkeerd tegen een boom bij de rotonde in de Weerdingerstraat in Emmen. (08-157756)

Inbraak videotheek

ASSEN Een nog onbekende man heeft in de nacht van maandag op dinsdag een etalageruit vernield van een videotheek aan de Mr. P.J. Troelstralaan in Assen en uit de etalage meerdere DVDs gestolen. Dit gebeurde omstreeks 03.20 uur. Een getuige zag de inbreker op een fiets wegrijden. Hij had een grote bruine tas bij zich. Het gaat om een man gekleed in een blauwe jas met capuchon. Hij droeg witte sportschoenen. De politie stelt een onderzoek in. (08-157898)

Naakte man

ZUIDWOLDE Op de Burgemeester Tonckensstraat in Zuidwolde liep maandagavond een naakte man. De man was daar met een grijze auto, mogelijk een VW, en liep helemaal naakt af op een stelletje wat daar liep. Hij verdween weer in zijn auto. Hij betreft een man van naar schatting rond de 40 jaar met (op zijn hoofd) zwart kort stekelig haar. (08-157835)

Huiselijk geweld

ASSEN De politie hield maandagavond een 38 jarige man uit Assen aan. Hij had eerder op de avond zijn vrouw geslagen en volgens de vrouw haar ook geprobeerd te wurgen. De man is ingesloten voor nader onderzoek. De vrouw doet aangifte.

NORG In de nacht van maandag op dinsdag hield de politie in Norg een 29 jarige man aan. Zijn vrouw belde de politie omdat zij door haar man was mishandeld. Ook deze vrouw doet aangifte.

Beide zaken worden afgehandeld conform het protocol huiselijk geweld.

Vrouw mishandeld

EMMEN In een hotel in Emmen hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 31 jarige man uit Ter Apel aan. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 24 jarige plaatsgenote. Beiden overnachtten in het hotel. De politie werd gebeld toen de vrouw helemaal overstuur naar de receptie kwam en aangaf dat ze was mishandeld. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (08-157875)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.