Gemeente Alkmaar


Persberichten top

Asfalteringswerkzaamheden Kennemersingel

29 juli 2008

Rode lijn

Het geluidsarme asfalt op de Kennemersingel voldoet niet meer aan de eisen. Daarom wordt op maandag 4 augustus 2008 een begin gemaakt met vervangingswerkzaamheden. De werkzaamheden vinden plaats tussen de rotonde Bergerhout en het Varnebroek.

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen en aanbrengen van twee lagen asfalt. Deze werkzaamheden duren tot en met vrijdag 8 augustus 2008. Het huidige geluidsarme asfalt, dat in 2002 is aangebracht, voldeed na drie jaar al niet meer aan de eisen. Het vervangen van het asfalt is garantiewerk, maar vanwege de aanleg van de oostelijke ringweg tot dit jaar uitgesteld.
Overlast
De werkzaamheden aan het asfalt kunnen zorgen voor overlast. Zo wordt het bovenstaande gedeelte van de Kennemersingel afgesloten voor al het verkeer, met uitzondering van de hulpdiensten. Het verkeer wordt via de Westerweg en de Prinses Julianalaan omgeleid. Ook is het niet mogelijk om tijdens de werkzaamheden op de Kennemersingel te parkeren. Het Medisch Centrum Alkmaar is tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar.

Werk in uitvoering
De gemeente Alkmaar doet er alles aan om de overlast van de werkzaamheden te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden is te vinden onder `Werk in uitvoering'.

29 juli 2008