PERSBERICHT

Eclipse Aviation ontvangt eerste fondsen in nieuwe financieringsronde

Roel Pieper benoemd tot CEO van Eclipse Aviation

ALBUQUERQUE, 29 juli 2008 - Eclipse Aviation, fabrikant van 's werelds eerste 'very light jet' (VLJ) heeft de eerste fondsen ontvangen in een nieuwe financieringsronde om tot een positieve kasstroom te komen. In het kader van eerdere verplichtingen en overeenkomsten zal oprichter en CEO Vern Raburn aftreden. Roel Pieper, Chairman van Eclipse Aviation volgt hem op als CEO.

"De verdienste van Vern als oprichter en CEO is dat hij de nieuwe categorie van de nu gangbare very light jet heeft gecreëerd. Hij heeft bereikt wat niemand in de industrie voor mogelijk hield. Onder zijn leiding heeft het bedrijf meer dan 230 Eclipse 500 vliegtuigen geleverd en de Eclipse 400 geïntroduceerd, waar zeer veel belangstelling voor is," zegt Roel Pieper, Chairman van Eclipse Aviation. "Het is nu tijd om het bedrijf naar de volgende groeifase te brengen en te zorgen voor operationele kwaliteit. Dat heeft de board mij gevraagd en daar ga ik de komende tijd mijn schouders onder zetten."

Roel Pieper heeft uitgebreide internationale managementervaring. Zo was hij President en CEO van Tandem Computers (TDM), President en CEO van UNIX System Laboratories (USL), President en CEO van Ungermann-Bass (TDM), Senior Vice President of Strategy van Philips N.V. en Chief Technology Officer van Software AG. Verder was hij een Director van Computer Associates (CA) en Veritas Software (VRTS). Momenteel is hij Chairman en oprichter van European Technology and Investment Research Center (ETIRC) Aviation, een bedrijf dat de zakenwereld betaalbare luchttaxidiensten biedt per jet, op aanvraag en van plaats tot plaats. ETIRC is ook de grootste aandeelhouder in Eclipse.

"Ik ben er trots op dat ik het team heb geleid dat er in is geslaagd om de very light jet en het veiligste Part 23 vliegtuig in decennia te ontwikkelen en te leveren," zegt Vern Raburn, oprichter van Eclipse Aviation. "Ik hou van dit bedrijf en de mensen waarmee ik samen heb gebouwd. Mijn eerste doel is om te doen wat ik maar kan om blijvend succes mogelijk te maken en ik ben blij dat onze Chairman hetzelfde doel nastreeft."

Raburn wordt Vice Chairman van ETIRC Aviation en zal Pieper adviseren en bijstaan in de wereldwijde opmars van de Eclipse 500.

Over ETIRC Aviation

ETIRC Aviation S.a.r.l. is de belangrijkste drijfveer achter de Europese VLJ-industrie. Het bedrijf creëert virtuele jetnetwerken voor luchtvaartmaatschappijen en luchtvaartondernemers over het hele continent. Het doel is om het Europese bedrijfsleven betaalbare, on-demand, point-to-point jetvluchtdiensten aan te bieden, die helpen bij het verhogen van de productiviteit. ETIRC Aviation zal een complete selectie aan 'white-label' VLJ-diensten aanbieden aan virtual jet network en jet taxi operators, met onder andere een real-time operations-systeem, vlootfinanciering, VLJ-leasing, business consultancy, piloten, trainingsprogramma's en VLJ-onderhoudscentra. ETIRC Aviation heeft zijn hoofdkantoor in Luxemburg en heeft vestigingen in Moskou, Istanboel en Cyprus. Het bedrijf is opgericht door Roel Pieper, voormalig top-executive van Tandem Computers, Compaq Computer en Philips.