Schuitema NV

Persberichten

A A A

Skipper Acquisitions B.V. brengt verplicht openbaar bod uit op uitstaande aandelen Schuitema N.V.

Schuitema N.V. (Schuitema) heeft kennis genomen van het heden door Skipper Acquisitions B.V. (Skipper Acquisitions) uitgebracht verplicht openbaar bod op alle uitstaande aandelen in Schuitema. Skipper Acquisitions is een door fondsen beheerd en gecontroleerd door CVC European Equity Fund IV (CDE) Limited ter verwerving van de aandelen in Schuitema opgerichte vennootschap. Dit bod vloeit voort uit de transacties waarbij Skipper Acquisitions op 30 juni 2008 in totaal 98,4 % van de aandelen in Schuitema heeft verworven van Koninklijke Ahold N.V. en B.V. Maatschappij tot Ontwikkeling van Middenstandsprojecten "C.K.K.". De raad van commissarissen en de raad van bestuur van Schuitema zijn, met het oog op waarborging en bescherming van de belangen van Schuitema en haar stakeholders, betrokken geweest bij de transacties en hebben geoordeeld dat deze gunstig zijn voor de verdere positionering en ontwikkeling van Schuitema.

Skipper Acquisitions is tot een openbaar bod verplicht nu het meer dan 30% van de aandelen in Schuitema heeft verworven en tijdens de algemene vergadering van Schuitema van 10 juni jl. geen goedkeuring is gegeven voor een vrijstelling van een verplicht openbaar bod door Skipper Acquisitions op de uitstaande niet door haar gehouden aandelen in Schuitema.

Schuitema heeft zich ten doel gesteld om door organische groei en acquisitie haar sterke nummer twee positie in de markt te behouden en te versterken. De nieuwe structuur met Skipper Acquisitions als grootaandeelhouder biedt de ruimte om dit te bewerkstelligen.

Schuitema verwacht dat het verplicht openbaar bod op zichzelf geen bijzondere gevolgen zal hebben voor Schuitema, noch voor de werkgelegenheid bij Schuitema.

U kunt het openbaar bod inzien door het via deze koppeling te downloaden.

Bijlage: Persbericht Skipper

---