Nederlandse Tafeltennisbond

Damesteam werkt zich in het zweet in bloedheet Nanning

Het Nederlands damesteam houdt in Nanning haar trainingskamp voor de Olympische Spelen. Tot en met 7 augustus vindt daar de laatste voorbereiding voor Li Jiao, Li Jie en Elena Timina plaats. Ook Linda Creemers en Carla Nouwen die niet aan de OS deelnemen, zijn in de Chinese stad.

De temperaturen lopen in de buitenlucht op tot bijna 40 graden celcius, waardoor het ook in het trainingscentrum snikheet is (30^oC). Gelukkig voor de dames (en voor bondscoach Pieke Franssen) ligt het hotel naast een groot winkelcentrum en is ook het eten goed, zodat er buiten de vele uren in de hal ook nog gerelaxed kan worden.

Er wordt dagelijks zowel onderling als met Chinese sparringpartners getraind, waardoor het niveau en de intensiteit van de trainingen prima zijn. Over tien dagen (08-08-2008) om acht over acht plaatselijke tijd (14:08 uur Nederlandse tijd) zal na lang wachten de officiële openingsceremonie van start gaan.

Informatie:
Gedetailleerd speelschema tafeltennisevenementen Olympische Spelen Actuele deelnemerslijst tafeltennisevenementen Olympische Spelen

NTTB/HH