Politie Zeeland


---


W-1483-2008 Aangehouden na achtervolging
Vanmiddag rond één uur zag een politieagent die in zijn vrije tijd een personenauto rijden waarvan hij wist dat deze als gestolen gesignaleerd stond.
Hij is het voertuig achterna gereden en heeft intussen contact gelegd met zijn collega's die ook direct in de auto sprongen. Vanaf de Edisonweg in Vlissingen is hij de auto gevolgd en de achtervolging eindigde in de Rembrandtlaan. Daar liet de bestuurder de auto achter en zette het op een lopen. De agent ging er achteraan en 'ving' de boef die zich in een tuin van een woning in de Bonedijkestraat had verstopt. Door de collega's van de agent is de dief overgebracht naar het politiebureau waar hij is gehoord. Hij ontkent de auto te hebben gestolen. De man is in verzekering gesteld en zit nu vast in een politiecel in Torentijd. De auto is in beslag genomen en wordt nog door de technische recherche onderzocht op sporen.

Z-1484-2008 Aanrijding met letsel
Omstreeks 16.23 uur vanmiddag heeft op de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een bedrijfsbus.
De bestuurder van de bedrijfsbus, een 24-jarige man uit Sas van Gent, reed over de Polenweg en gaf geen voorrang aan een 30-jarige fietser uit de gemeente Terneuzen. De fietser raakte als gevolg van de aanrijding gewond aan zijn schouder en is overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Zijn fiets is volledig vernield. De schade aan de bedrijfsbus is niet bekend.

O-1485-2008 Jeugdige winkeldieven aangehouden
Omstreeks 18.00 uur vanavond zijn drie winkeldiefjes aangehouden in een winkel aan de Spinne in Goes.
De drie, allemaal 12 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Noord-Beveland, hadden twee dvd's weggenomen uit de winkel en werden gesnapt toen de alarmpoortjes afgingen. Door het personeel van de winkel werd de politie gewaarschuwd en die heeft de drie aangehouden. De ouders van de jongens zijn gewaarschuwd. Ze hebben alledrie een verklaring afgelegd. Op dit moment (21.59 uur) zijn ze nog niet in vrijheid gesteld.