Gemeente Delfzijl

Persberichten 29 juli 2008

Hier vindt u de persberichten naar aanleiding van de B&W-besluiten van 29 juli 2008.

Hans Beukema gaat boek schrijven over de geschiedenis van Delfzijl Het college heeft de heer Beukema benaderd voor een boek over Delfzijl dat naar vorm en inhoud toegankelijk is voor een groot publiek. Het boek zal de geschiedenis van de huidige gemeente Delfzijl, inclusief de dorpen, belichten vanaf circa het jaar duizend tot de eenentwintigste eeuw.
Het boek moet in december 2009 verschijnen.

Tot op heden ontbreekt een populair geschiedenisboek over de gemeente Delfzijl. Volgens het college een omissie die zo snel mogelijk moet worden opgevuld, want zo'n boek is een goed middel voor de promotie van de gemeente Delfzijl.

Betonbox voor vuurwerkopslag
Het college verleent medewerking om het bestemmingsplan Tussengebied Appingedam-Delfzijl zodanig te wijzigen dat er op de Sikkel 19 (achterzijde Bike Shop) een betonbox met sluis geplaatst kan worden voor de opslag van vuurwerk.
Het college heeft hiervoor een advies van de Regionale Brandweer gevraagd, die hiertegen geen bezwaren heeft.
In de box kan maximaal 8.843 kg vuurwerk worden opgeslagen.

3.333 euro subsidie voor project Geïntegreerde Visserij Het college stelt 3.333 euro beschikbaar als co-financier van het project Geïntegreerde Visserij. Het project is een initiatief van de vissers zelf en beoogt de ontwikkeling van een nieuw, kleinschalig en duurzame vorm van visserij langs de Waddenkust. In eerste instantie worden de mogelijkheden hiervoor onderzocht langs de Groningse kust. De subsidie is bedoeld om de verdere ontwikkeling van het project en de uitwerking van deelplannen mogelijk te maken. Behalve aan Delfzijl, is ook aan de gemeente De Marne en Eemsmond eenzelfde bedrag gevraagd.

Klanten tevreden over Wmo
Stichting Thuiszorg Groningen heeft onderzoek gedaan naar de klanttevredenheid van Delfzijlsters die gebruikmaken van huishoudelijke verzorging. Het houden van een
klanttevredenheidsonderzoek is bij de invoering van de Wmo afgesproken met het ministerie van VWS. Het onderzoek is in januari jongstleden steekproefsgewijs gehouden onder 150 mensen.
De belangrijkste conclusies zijn dat Delfzijlsters de geboden diensten gemiddeld hoger waardeerden dan bij andere gemeenten. De zorg scoorde goed met name door de wijze van bejegening, deskundigheid van de hulp en de informatievoorziening over hoe de hulp kan worden aangevraagd. De resultaten van het onderzoek zijn ter kennisname aan de raad gesteld en zullen met de Wmo-raad worden besproken.