Nieuw Ibuildings-CMS maakt groei NU.nl mogelijk


VLISSINGEN, 20080729 -- De populaire nieuwssite NU.nl bereidt zich voor op verdere groei. Daartoe heeft eigenaar Ilse Media een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Ibuildings. Het internetbureau ontwikkelt op dit moment voor NU.nl een nieuw content management systeem waarmee alle toekomstige uitbreidingsplannen gerealiseerd kunnen worden, zonder dat bezoekers er hinder van ondervinden.

"Op korte termijn zullen gebruikers weinig merken van onze samenwerking", benadrukt Erno Tramper van Ibuildings. "We implementeren tussen nu en eind dit jaar een nieuw, krachtig, op maat gemaakt CMS. De functionaliteit blijft vooralsnog identiek aan de huidige site. Pas als het CMS helemaal vlekkeloos werkt, maken we een nieuw visueel ontwerp waarin ook nieuwe toepassingen een plek krijgen."

Door de implementatie van het nieuwe CMS kan Nu.nl meer berichten verwerken dan voorheen. "Het nieuwe CMS maakt het beheren en bewerken van het flinke aantal nieuwsbronnen voor de redactie van Nu.nl veel efficiënter. Het kost de redactie straks veel minder tijd om berichten te wijzigen en te plaatsen op de verschillende NU-sites zoals NU.nl, NUfoto, NUzakelijk, NUsport, NUbijlage," vertelt Tramper.

"Wij waren op zoek naar een oplossing waarin het CMS niet onze werkwijze dicteert, maar andersom", aldus Joris van Lierop van Ilse Media. "Daarnaast moet het CMS ook in staat zijn om dochtersites zoals Nujij.nl en Nuzakelijk.nl te bedienen. Ook de koppeling tussen het CMS en onze media-applicaties voor video en foto's vraagt maatwerkintegratie. We werken samen met Ibuildings omdat ze een scherpe prijs-prestatieverhouding bieden maar ook omdat Ibuildings een duidelijke visie durfde te presenteren over hoe redacteuren met een CMS zouden willen werken. Die visie toonde een heel gebruiksgerichte aanpak. Daarnaast heeft het bedrijf in eerdere projecten bewezen op tijd en binnen budget te werken. Ook dat is in ons wereldje een opmerkelijke kwaliteit", aldus van Lierop.

Met de samenwerkingsovereenkomst toont Ibuildings aan dat het de kwaliteit in huis heeft om haar groeiambities waar te maken. Naast de bouw van het nieuwe CMS, voorziet Ibuildings namelijk ook in fulltime support voor de volledig in php gebouwde website. "Insiders weten nu al dat we `the PHP professionals' van Nederland zijn", vertelt Tramper. "De samenwerking met Nu.nl onderstreept dat. In de afgelopen twee jaar zijn we flink gegroeid. We hebben inmiddels een vestiging in Londen. Onze ambitie is om naast `the PHP professionals' van Nederland en Groot-Brittannië, ook `the PHP professionals' van Europa te worden."