Nieuw tv-programma "een dag om te vergeten" van stichting De Opkikker

25/07/2008 13:42

Stichting De Opkikker

Almere, 25 juli 2008

NIEUW TV-PROGRAMMA EEN DAG OM TE VERGETEN

OPKIKKERDAG VOOR LANGDURIG ZIEKE KINDEREN

Een dag om te vergeten, vanaf dinsdag 29 juli, 19.30 uur, Nederland 1

Het nieuwe medisch realityprogramma Een dag om te vergeten schuift ziekten en zorgen een dagje aan de kant. In deze driedelige serie, uitgezonden door de EO, zien we hoe stichting De Opkikker speciaal voor langdurig zieke kinderen en hun familie een dag vol verrassingen voor het hele gezin organiseert.

Een dag om te vergeten volgt patiëntjes in hun gang door het Flevoziekenhuis en het academisch ziekenhuis Maastricht (azM). Voor sommige kinderen is het bezoek aan het ziekenhuis maar kort, anderen zijn door hun langdurige ziekte kind aan huis geworden.

In de eerste uitzending zien we hoe Floor uit Stramproy (5 mnd) op de kinderintensive care in het azM wordt behandeld en we ontmoeten Daan uit Almere (13) in het Flevoziekenhuis die nog maar kort weet dat hij diabetes heeft.

Voor Kyara uit Reijmerstok (12) is een bezoek aan het ziekenhuis 'a way of life'. Ze is geboren met een zeldzame longaandoening en staat op de wachtlijst voor een longtransplantatie. We zien hoe het is om te moeten leven met een levensbedreigende ziekte en wat dat doet met een gezin.

Juist voor deze kinderen en hun familie organiseert stichting De Opkikker Een dag om te vergeten. Een dag waarin de ziekte even niet centraal staat en het gezin kan genieten van een dag met elkaar. Een dag waarop niet alleen aan het zieke kind is gedacht, maar het hele gezin centraal staat. Zo vertrekt Kyara met haar familie per 'Opkikkerauto' naar het Dolfinarium waar ze bruinvissen mag voeren. Daarna gaat het gezin in een stoet van bijzondere voertuigen naar vliegbasis Soesterberg om met de Koninklijke helikopter een vlucht te maken. Tot slot gaan ze naar Utrecht om de musical Dirty Dancing bij te wonen om uiteindelijk in een Hummer thuisgebracht te worden na een zeer indrukwekkende dag.

---

http://www.eendagomtevergeten.nl

Noot voor de redactie:

Noot voor redactie,